• Πολιτική

    Βέλγιο: Οι Αρχές είναι έτοιμες για νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

    Βέλγιο

    Σοφί Βιλμές


    Έτοιμο να λάβει αυστηρότερα μέτρα είναι το Βέλγιο εάν κριθεί ότι είναι αναγκαίο, όπως ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η Σοφί Βιλμές ανακοίνωσε ότι ο βασικός αριθμός αναπαραγωγής (R) είναι πάνω από το 1 που σημαίνει ότι είναι όλο και πιο έντονη η εμφάνιση του κορονοϊού.

    Οι αποφάσεις για το εάν το Βέλγιο θα προχωρήσει στην φάση 5 για επιστροφή στην κανονικότητα από την 1η Αυγούστου θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα 23 Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, εξετάζεται ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον Βέλγο επιδημιολόγο, Πιερ Βαν Νταμ το δεύτερο κύμα κορονοϊού έχει ξεκινήσει ήδη στην Ευρώπη, γράφουν οι Brussels Times.

    Ο επιστήμονας μίλησε στο στο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, όπου ανέφερε: «Οι μολύνσεις αυξάνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές στην Ευρώπη. Δίνεται η εντύπωση ότι έχουμε χάσει και πάλι τον έλεγχο της κατάστασης» και επεσήμανε ότι «μέχρι πριν από ορισμένες εβδομάδες, τα πηγαίναμε αρκετά καλά και η επιδημία ήταν σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο σε ολόκληρη την Ευρώπη».



    ΣΧΟΛΙΑ