Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Το μεγάλο στοίχημα είναι η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις

  • NewsRoom
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


«Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να βγάλουμε τη χώρα πιο ισχυρή από την υγειονομική κρίση, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνει το γιγαντιαίο πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει η χώρα τόπος προσέλκυσης επενδύσεων» τόνισε ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό στον ρ/σ ΘΕΜΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αναφορικά με την προοπτική διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση μια τέτοια εξέλιξη θα είναι δυνατή μόνο εφόσον υπάρξει σταθερή αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά. Επανέλαβε ότι για την Ελλάδα υπάρχει μόνο και μία διαφορά με την Τουρκία, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και ξεκαθάρισε πως δεν μπαίνουν θέματα κυριαρχίας στο τραπέζι των συζητήσεων, προσθέτοντας ότι αν αυτή είναι η διάθεση της Τουρκίας, τότε θα αναλάβει και το βάρος για την κατάρρευση της οποιασδήποτε προσπάθειας συνεννόησης.

Σχετικά με την ΕΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε σε πέντε τομές που πέτυχε την κρίσιμη χρονιά που πέρασε: τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, τη συμμετοχή στη χρηματοδότηση των εμβολίων και την από κοινού αγορά και διάθεσή τους, την αμοιβαιοποίηση του χρέους με το αντίστοιχο Πακέτο Ανάκαμψης, την απόφαση διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια και τέλος την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

Διαβάστε επίσης:

Βαρβιτσιώτης: «Μέσα από το ένδοξο παρελθόν, πορευόμαστε στο παρόν και στο μέλλον»


ΣΧΟΛΙΑ