• Πολιτική

    Βαρβιτσιώτης: Σε θετικό κλίμα η πρώτη συνάντηση με την Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

    Από τη συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με Ύπατο αΡμοστη ΟΗΕ για τους πρόσφυγες


    Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του, η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την βοηθό Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ σε θέματα προστασίας των προσφύγων, Τζ. Τριγκς.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την κα Τριγκς, ότι από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς την λειτουργία του συστήματος ασύλου, προκειμένου να γίνεται γρηγορότερα η εξέταση των αιτήσεων, καθώς και με τα αναβαθμισμένα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε πως αποστολή του Λιμενικού Σώματος είναι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, και παράλληλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσω των επιχειρήσεων διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα. Υπογράμμισε δε, πως πρέπει να παταχθούν τα κυκλώματα των διακινητών που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, “το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2014, το οποίο αναθεωρήθηκε το 2021, ενώ συμφωνήθηκε η ανανέωσή του μετά τη λήξη του εντός του 2024”.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ρόδος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο νοτιοανατολικό μέτωπο

    ΣΥΡΙΖΑ: Ποιους στηρίζει σε Ήπειρο, Ιόνια, Κρήτη, Δυτική Μακεδονία και Στερέα Ελλάδα

    Βουλή: Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την έκτακτη ενίσχυση του ΕΚΑΒ



    ΣΧΟΛΙΑ