Πολιτική

Βαρουφάκης: Σύγχρονος Κάρατζιτς ο Χαφτάρ, πλήττεται η εικόνα της Ελλάδας!

  • NewsRoom

Ο Γιάνης Βαρουφάκης


Επίθεση στον Χαλίφα Χαφτάρ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντάς τον έναν σύγχρονο «Ράντοβαν Κάρατζιτζ» που η επίσκεψή του στην Ελλάδα εκθέτει τη χώρα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι «όπως στη δεκαετία του ‘90 υπερπατριώτες αγκάλιασαν τον Κάρατζιτς αποξενώνοντας τους ουμανιστές του κόσμου πλήττοντας επιπλέον την εικόνα και ισχύ της Ελλάδας, έτσι και σήμερα χαριεντιζόμενοι με τον Λίβυο πολέμαρχο πλήττετε και την εικόνα της χώρας και την γεωστρατηγική μας θέση».

Ο κ. Βαρουφάκης τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά της «ανίερης συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ-Exxon-Total της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», καθώς υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ενώ δημιουργείται και οικολογικό κόστος.

«Κάνουμε τεράστιο δώρο στον Πρόεδρο Ερντογάν που του λύνουμε τα χέρια να ενισχύσει την εσωτερική επικυριαρχία και να προβάλει την εξουσία του με επιθετικές ηγεμονικές κινήσεις στην περιοχή και τέλος επειδή εγκλωβιζόμαστε σε διαδικασίες που δεν ελέγχουμε, απελευθερώνοντας δυνάμεις που δεν θα μπορούμε να χειραγωγήσουμε», ανέφερε.

Μάλιστα εκτίμησε πως αν γίνει κάποια σύρραξη στο Αιγαίο ή στο Λιβυκό καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα. «Αντίθετα, θα τα βρουν με τον Ερντογάν υποβαθμίζοντας κι άλλο τη χώρα»!


ΣΧΟΛΙΑ