ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέες αποκαλύψεις για το περίφημο «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο αλλά και τη διαπραγμάτευση του 2015, προέβη ο Γιάνης Βαρουφάκης, εμπλέκοντας και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Action24.
«Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε στην δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης.
«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για το κλείσιμο των τραπεζών, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως τον υπονόμευε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι “Μην ακούς τον Βαρουφάκη”. Είναι σαν να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ», ανέφερε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαρουφάκης και Πάμελα Άντερσον στην Ευρωπαϊκή Άνοιξη (pic)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρουφάκης κατά Καμμένου: Είναι σεξιστής, εθνικιστής και ανισόρροπος
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρουφάκης: Τι φοβάστε περισσότερο ερημοποίηση εντός ευρώ ή Grexit
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η διαδικασία των απολυμάνσεων στο λιμάνι για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού στο ζωικό κεφάλαιο
- Στάρμερ σε Χριστοδουλίδη: «Όχι» σε επιθετικές επιχειρήσεις από βάσεις στην Κύπρο λέει η Βρετανία
- Κεφαλογιάννης: «Προχωράμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair και προσθήκης νέων αεροσκαφών»
- Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει τους πράκτορες της ICE στα αεροδρόμια για άμεσες συλλήψεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.