• Πολιτική

    Βαρουφάκης: «Έσπασε» την απαγόρευση κυκλοφορίας και ταξίδεψε στο εξοχικό του στην Αίγινα!

    • NewsRoom
    Γιάνης Βαρουφάκης

    Γιάνης Βαρουφάκης


    Ταξίδι στην Αίγινα, εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων και κυρίως των νησιών, αποφάσισε να κάνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο νησί, προκειμένου να περάσει τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στην εξοχική του κατοικία. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κατά την άφιξή του οι Λιμενικοί που βρίσκονταν στο λιμάνι και έκαναν τον σχετικό έλεγχο σε όλους τους επιβάτες του πλοίου για την μετακίνησή τους ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνηση του (Ε1 κ.ο.κ.) ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα! Στο λιμάνι μάλιστα φαίνεται πως βρισκόταν επίσης και ο Δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος απευθύνθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη για την μετακίνηση, όμως ούτε σε αυτόν έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το σπάσιμο της καραντίνας και αποχώρησε.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την οικεία λιμενική αρχή συντάσσεται δικογραφία.

    Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε και συνέντευξη μέσω Skype από την Αίγινα στο CNN, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

    Υπενθυμίζεται πως με βάση τα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, απαγορεύεται στους μη μόνιμους κατοίκους η μετακίνηση στα νησιά.



    ΣΧΟΛΙΑ