• Πολιτική

    Τζέφρι Πάιατ: Παράταση της θητείας του στην Ελλάδα έως το 2020 «δείχνει» η Αμερικανική Πρεσβεία

    • NewsRoom
    Geoffrey Ross Pyatt Πάιατ

    Τζέφρι  Πάιατ, πρεσβευτής ΗΠΑ στην Αθήνα


    Σε μια κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως έμμεση επιβεβαίωση των πληροφοριών που ήθελε την παράταση της θητείας του Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα κατά ένα χρόνο τουλάχιστον προχώρησε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

    Στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί η Αμερικανική Πρεσβεία στο Twitter, ανάρτησε σύνδεσμο προς δημοσίευμα που αναφέρεται σε πληροφορίες που θέλουν το State Department να επιλέγει την παράταση της θητείας του Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα κατά ένα τουλάχιστον χρόνο, καθώς επικρατεί ικανοποίηση καθώς ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα έχει καταφέρει να σχηματίσει άριστες σχέσεις με τους Έλληνες διπλωμάτες και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, τόσο επί της προηγούμενης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα όσο και με την παρούσα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνήθως αντικαθιστά κάθε περίπου τρία χρόνια τους πρέσβεις στις χώρες. Αυτό ήταν και το διάστημα για το οποίο παρέμεινε στην Ελλάδα ο προκάτοχος του κ. Πάιατ, Ντέιβιντ Πιρς εδώ ενώ αντίστοιχα τόσο κάθισε και ο ίδιος ο κ. Πάιατ στην Ουκρανία πριν έρθει στην Ελλάδα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Πάιατ είχε προταθεί από τον Μάιο του 2016 από τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να έρθει στην Αθήνα και ήρθε στις 14 Ιουλίου του ίδιου χρόνου.



    ΣΧΟΛΙΑ