• Πολιτική

    Τζανερρίκος: Αν δεν πει τι έγινε ο “ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας” θα πω εγώ

    • NewsRoom
    Χρήστος Τζανερρίκος

    Χρήστος Τζανερρίκος


    Σε νέες αποκαλύψεις φαίνεται πως θα προχωρήσει ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος, καθώς δήλωσε ότι θα αποκαλύψει τι έχει διαμειφθεί σε συνάντηση με “ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα” για τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, μετά την διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

    Εντούτοις, κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν εκ νέου τη συνάντηση Τζανερρίκου με άλλον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.

    Εκτός από τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Τζανερρίκος δήλωσε σήμερα ότι τον είχε προσεγγίσει και έτερος κυβερνητικός παράγοντας, προσφέροντάς του μάλιστα ανταλλάγματα αν διευκόλυνε τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιαδιάρη από τις επερχόμενες εκλογές.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε στη σημερινή τακτική ενημέρωση Τύπου πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. “Η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, να υψωθεί δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην εγκληματική οργάνωση είναι βαθιά αξιακή και την οποία δεν παζαρεύει με κανένα”.

    Παράλληλα, ο κ. Τζανερίκος επανήλθε με νέες δηλώσεις μετά την τοποθέτηση Οικονόμου, αναφέροντας ότι “εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μία μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην “επαφή” μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!”.

    Σχετικά με την “επαφή” του με τον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, η οποία ήταν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Γεραπετρίτη, ο κ. Τζανερρίκος προσθέτει ότι “μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές”.

    Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Τζανερρίκος ήθελε να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και για το λόγο αυτό, όπως σχολιάζουν διαφήμισε τις σχέσεις του με επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτός και μόνο ήταν λόγος για να μη γίνει, προσθέτουν κυβερνητικά στελέχη.

    Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ο κ. Τζανερρίκος βγάζει τη δυσαρέσκειά του και συμπληρώνουν ότι καμία συνάντηση δεν υπήρξε με άλλον ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Οι διαρροές του Πενταγώνου μίγμα αλήθειας και ψέματος



    ΣΧΟΛΙΑ