• Διεθνής πολιτική

    Twitter: Ανέστειλε «ψεύτικο» λογαριασμό που συνδεόταν με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν μετά τις απειλές κατά Τραμπ (upd)

    • NewsRoom


    Ένας Ντόναλντ Τραμπ να παίζει γκολφ κάτω από την απειλητική σκιά ενός ντρόουν: Ένας λογαριασμός στο Twitter που υποστήριζε πως συνδέεται με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν ανάρτησε ένα κάλεσμα εκδίκησης για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί που μοιάζει να στοχοθετεί τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Σήμερα, ο λογαριασμός ανεστάλη, διότι παραβίασε «τους κανονισμούς του Twitter», ανακοίνωσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε στο προφίλ του.  Η εκπρόσωπος τύπου του Twitter ανέφερε πωςο λογαριασμός @khamenei_site  παραβίασε τους κανονισμούς πολιτικής της εταιρείας κατά των spam και της χειραγώγησης, ιδίως τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Ερωτηθείσα εάν ο λογαριασμός @khamenei_site account ήταν ψεύτικος, η εκπρόσωπος τύπου απάντησε θετικά.

    «Η εκδίκηση είναι αναπόφευκτη. Ο δολοφόνος του Σουλεϊμανί και εκείνος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία πρέπει να υποστούν την εκδίκηση», αναφέρει το μήνυμα, γραμμένο στα περσικά, το οποίο δημοσιεύτηκε χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από το @khamenei_site. Το μήνυμα συνοδευόταν από ένα φωτομοντάζ όπου διακρίνεται ένας άνδρας που μοιάζει στον Ντόναλντ Τραμπ να παίζει σε ένα γήπεδο γκολφ, δίπλα στη θάλασσα κι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να ίπταται από πάνω και να βλέπουμε μονάχα τη σκιά του που καλύπτει το γρασίδι.

    Το τουίτ με τη φωτογραφία του παίχτη του γκολφ έγινε retweet από τον βασικό λογαριασμό του Χαμενεΐ, στα περσικά, @Khamenei-fa, αν και αργότερα διαγράφηκε. Το κείμενο και η εικόνα του tweet αναπαρήχθη επίσης από τον επίσημο ιστότοπο του Χαμενεΐ (farsi.khamenei.ir) και αναφέρθηκε ευρέως από ιρανικά ΜΜΕ. Οι λογαριασμοί @Khamenei_fa και ο βασικός λογαριασμός του στα αγγλικά, όπου δεν βρίσκεται αναρτημένο το τουίτ με τον παίχτη του γκολφ, εξακολουθούν και λειτουργούν.

    Αρχιτέκτονας της περιφερειακής στρατηγικής του Ιράν, ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν αρχηγός της Δύναμης Κουντς, που ήταν επιφορτισμένη με τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό των Φρουρών της Επανάστασης. Ο Σουλεϊμανί δολοφονήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2020 στη Βαγδάτη σε πλήγμα που εξαπέλυσε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έπειτα από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο στις 20 Ιανουαρίου αφήνοντας στη θέση του τον Τζο Μπάιντεν και αποσύρθηκε στο θέρετρο γκολφ του Μαρ α Λάγκο, στη Φλόριντα.

    Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έχει υποσχεθεί πως θα εκδικηθεί για τον θάνατο του Σουλεϊμανί.

    Διαβάστε επίσης:

    Φάουτσι: Μου έφυγε ένα βάρος με την αποχώρηση του Τραμπ

    Νάνσι Πελόζι: Δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για τη δίκη του Τραμπ στη Γερουσία

    ΕΕ-ΗΠΑ: Δυνατή η επανεκκίνηση των διεθνών εμπορικών σχέσεων υπό τον Τζο Μπάιντεν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ