• Πολιτική

    Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το γεύμα στην Ικαρία – Ο Ηλιόπουλος κατηγορεί την ΕΡΤ

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/STR)


    Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις εικόνες από την υποδοχή του πρωθυπουργού στην Ικαρία και το γεύμα που παρέθεσε ο βουλευτής Σάμου, Χρ. Στεφανάδης, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει σε κύριο ζήτημα αντιπολίτευσης.

    «Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, παραπεμποντας σε σχετικό ρεπορτάζ του τοπικού τύπου.

    «Η τήρηση των μέτρων όμως αντέχεται όσο σκληρά και αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους», τονίζει και καταλήγει: «Όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή».

    Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να φέρει το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία συνδέει το ζήτημα με την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

    Ηλιόπουλος κατά ΕΡΤ

    Την ίδια ώρα επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κατά της ΕΡΤ, κατηγορώντας την για λογοκρισία.

    Ο κ. Ηλιόπουλος κατήγγειλε πως η ΕΡΤ, με εντολή της διοίκησης, δεν έπαιξε στα δελτία της φωτογραφίες από το γεύμα στο μπαλκόνι του σπιτιού του βουλευτή Σύρου, που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο.  Παρουσιάζοντας ένα ανυπόγραφο έγγραφο, κατήγγειλε πως στην ΕΡΤ υπήρξε εντολή να μην παίξουν οι συγκεκριμένες εικόνες. Παράλληλα, στο έγγραφο, που ανάρτησε στα social media o δημοσιογράφους του ρ.σ Στο Κόκκινο Χρήστος Ξανθάκης, φαίνεται να ζητείται στο ρεπορτάζ για την παραίτηση Λιγνάδη να μην συμπεριληφθούν φωτογραφίες του με άλλα άτομα (κάτι που ο Νάσος Ηλιόπουλος παραφράζει εσκεμμένα ως «φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό»).

    Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ παρουσιάζονται κανονικά οι συγκεκριμένες εικόνες, καθώς και οι θέσεις της αντιπολίτευσης.

    Στις «καταγγελίες» απάντησε και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση (σ.σ. το γεύμα του πρωθυπουργού στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή, Χριστόδουλου Στεφανάδη) από το Σάββατο το βράδυ στις 21:00».

    Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα…

    Δημοσιεύτηκε από Fotis Kafarakis στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

    Παρά την απάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ και την κατάρρευση της καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε με νέα ανακοίνωση, καταγγέλλοντας αυτή την φορά πως η εικόνα «έπαιξε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα»!

    Υποστηρίζει μάλιστα ψευδώς πως τα επόμενα δελτία από αυτό της Κυριακής δεν περιείχαν τη συγκεκριμένη εικόνα. Ωστόσο στην πραγματικότητα η επίμαχη εικόνα συμπεριλήφθηκε ξανά (και μάλιστα για αρκετά δευτερόλεπτα),  και στα σημερινά δελτία ειδήσεων του σταθμού, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει μέσω του ertflix:  https://www.ertflix.gr/ert1/eidiseis/news1200/08fev2021-12-00-deltio-eidiseon/   (στο 37ο λεπτό) ή https://www.ertflix.gr/ert3/08fev2021-14-00-deltio-eidiseon/ (στο 33.00 λεπτό).



    ΣΧΟΛΙΑ