• Πολιτική

    Τσίπρας από Ψαρά: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

    • NewsRoom


    Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από το ακριτικό νησί των Ψαρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τη γείτονα χώρα να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

    «Στον 21ο αιώνα την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν την διασφαλίζουν οι κορώνες αλλά η διαρκής επίλυση των διαφορών» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν ότι «την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!».

    «Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη όχι γα να απειλήσει αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.Μια μέρα σαν την σημερινή είναι μια μέρα που οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες, τα στρατευμένα νιάτα που βρίσκονται απ’ άκρη σ’άκρη προκειμένου να υπερασπιστούν 24 ώρες το 24ωρο την εθνική μας ακεραιότητα και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς αλλά και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο αυτούς όσο και τον ελληνικό λαό ότι η σκέψη μας όχι μόνο σήμερα που γιορτάζουμε την ελευθερία μας αλλά καθημερινά είναι μαζί τους και κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα».

    Αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Η χώρα μπορεί να πατήσει στα πόδια της και να ορίσει το μέλλον της. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, στην οποία την οδήγησαν λάθη και ανεύθυνες και ιδιοτελείς ηγεσίες. Είναι χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική. Με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεωργιάδης: Αιχμάλωτοι οι δυο στρατιωτικοί στην Τουρκία – Δε φοβόμαστε κύριε Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο παραλήρημα και απειλές Ερντογάν για αιματοκύλισμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τόσκας: Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο



    ΣΧΟΛΙΑ