ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«To Oruc Reis θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο «A Haber».
Ανέφερε επίσης πως «οι Navtex θα συνεχιστούν. Συνεχίζουμε τη δουλειά και την έρευνά μας και το Oruc Reis θα συνεχίσει να εργάζεται στην περιοχή για άλλες 90 ημέρες».
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας χαρακτήρισε αιτία πολέμου την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.
«Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει τα δικαιώματά της. Δεν μας αφορά αυτό. (για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος). Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε επίσης στις αποφάσεις της ΕΕ, στο κυπριακό και στην επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Τσάκος(ΤΕΝ): Στις 30 Απριλίου θα δώσει μέρισμα 0,59375 δολαρίων ανά μετοχή
- Από το νταμπλ στο futsal στην ευρωπαϊκή πρόκληση του Gothia Cup η ΑΕ Ψυχικού
- Μουντιάλ 2026: Το Μεξικό απαντά για την ασφάλεια – «Η Χαλίσκο ασφαλέστερη από τη Νέα Υόρκη»
- Άννα Βίσση: Αποχώρησε και άλλος συνεργάτης της μετά από 10 χρόνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.