• Πολιτική

    Τσακαλώτος: Εφικτή και επιθυμητή μια κοινή ΚΟ με τους 6+6

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνοντας ότι είναι εφικτή και επιθυμητή η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που οι 6+6 αποχωρήσουν οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ερώτηση αν η συμπόρευση αυτή μπορεί να αφορά και τις ευρωεκλογές ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι χρειάζεται συζήτηση και προεργασία, επισημάνει όμως ότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι υπάρχει “μια μεγάλη κινητικότητα”, ενώ εξήγησε ότι “υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά.

    “Άνθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν”. Τόνισε, επίσης, ότι “μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις”.

    Τσακαλώτος – Ο νέος φορέας και η συμμετοχή στις ευρωεκλογές

    “Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου”, υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις συζητήσεις που διεξάγονται στην κίνηση των 6+6 προσθέτοντας ότι “ήταν τέτοια η επιθετική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε πάρα πολύ δύσκολη την συμβίωση στο μέλλον”.

    Αναφορικά με το τις επόμενες κινήσεις, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι “υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου”.

    Σε ερώτηση για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές απάντησε:

    “Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική”.

    “Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο”, πρόσθεσε και συνέχισε: “Οι πολιτικές στιγμές που οι ηγετικές πρωτοβουλίες από πάνω που μπορούν να συναντηθούν με διεργασίες από κάτω, δεν έρχονται κάθε δύο τρεις μήνες όταν είσαι έτοιμος. Χρειάζεται δηλαδή και ηγετικές πρωτοβουλίες που να ταιριάξουν με διεργασίες που γίνονται”.

    Τόνισε ότι “είναι τεράστιο το ενδιαφέρον η παρακολούθηση στους 6+6 η δικιά μας ομάδα σε αυτό. Άρα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε και για να είμαστε σοβαροί αλλά δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο”.

    Τσακαλώτος: Σε συνεννόηση με Τσίπρα για το “μαξιλάρι”

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το “μαξιλάρι” είπε ότι ήταν σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

    “Είναι δυνατόν μια βασική επιλογή, πώς θα βγούμε από το μνημόνιο και πώς θα σταθούμε στα πόδια μας, Πώς θα έχουμε πρόσβαση στις αγορές, να είναι μόνο θέμα του υπουργού Οικονομικών;”, διερωτήθηκε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Συνάντησε την ελληνική ομάδα που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό iGEM 2023

    Γεραπετρίτης: Κανένα απολύτως σχέδιο υποδοχής Παλαιστινίων στην Ελλάδα

    Ανδρουλάκης: Οφείλουμε να αντιστρέψουμε τη ζοφερή πραγματικότητα του δημογραφικού



    ΣΧΟΛΙΑ