• Πολιτική

    Τρύφων Αλεξιάδης: Τέλος στην ανομία στον ηλεκτρονικό τζόγο. Τον επόμενο μήνα οι διατάξεις

    • NewsRoom
    τρυφων αλεξιαδης

    Τρύφων Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει τις διατάξεις που θα διέπουν το καθεστώς αδειοδότησης των εταιρειών ιντερνετικού στοιχήματος μέσα στον επόμενο μήνα. Ο κ. Αλεξιάδης, σε σχετική ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ. Δημήτρη Καμμένου, απάντησε λέγοντας ότι “Πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στην ανομία και σε ένα μήνα το πολύ θα δημοσιοποιηθούν οι διατάξεις ώστε να πάμε σε ένα οριστικό καθεστώς. Έχουμε πλέον τη τεχνογνωσία για να προχωρήσουμε στις αδειοδοτήσεις και να εφαρμόσουμε την νομιμότητα”.

    Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην τελική ευθεία επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου καθώς οι διατάξεις έχουν ήδη καταρτιστεί και αυτό που μένει είναι να δημοσιοποιηθεί το τελικό πλαίσιο ώστε να τελειώσει η μεταβατική φάση.

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Καμμένος εγείροντας το ζήτημα του παράνομου τζόγου, υποστήριξε ότι υπάρχουν 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, οι οποίοι έχουν συνολικό τζίρο που υπερβαίνει το ιλιγγιώδες ποσό των 4 δισ. ευρώ ανά έτος, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των ίδιων των εταιρειών, ενώ οι εν λόγω ιστοσελίδες μπορούν και χαίρουν ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης – πληρώνοντας όσα οι ίδιες δηλώνουν – από τη στιγμή που ισχύει γι’ αυτές ειδικό μεταβατικό φορολογικό καθεστώς.

    Ο κ. Αλεξιάδης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Καμμένου και υποστήριξε κάποιες από τις εταιρείες αυτές, εκμεταλλευόμενες το γεγονός, δηλώνουν πολύ μικρότερα κέρδη από τα πραγματικά. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι “Το προκλητικό είναι τι φόρο πληρώνουν οι επιχειρήσεις που έχουν έναν τεράστιο τζίρο τον οποίο υποπτευόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε”.

    Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης, θέλοντας να δείξει το μέγεθος του προβλήματος, αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν 24 εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), ενώ έλεγχο έχουν ξεκινήσει και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και η Οικονομική Αστυνομία, ο οποίος εμφάνισε σημαντικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

    Για την ακρίβεια, την περίοδο 10 Ιουνίου-10 Ιουλίου, η Οικονομική Αστυνομία ξεκαθάρισε δέκα υποθέσεις παράνομων τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, σχηματίστηκαν δικογραφίες εις βάρος 55 ατόμων, 44 από τα οποία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Παράλληλα, εξάρθρωσε και μια διεθνή εγκληματική οργάνωση, που απαρτιζόταν από 127 μέλη – 18 εκ των οποίων κατείχαν αρχηγική θέση στην οργάνωση – που δραστηριοποιούνταν στις παράνομες υπηρεσίες ιντερνετικού στοιχηματισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/4000-anergi/71717



    ΣΧΟΛΙΑ