• Πολιτική

    Τραμπ: «Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τη ρωσική έρευνα» – Η υπόθεση από χθες είναι ποινική

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με την έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως επίσης και το αντικείμενο που οδήγησε στη «ρωσική έρευνα» για την παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

    Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για ένα ταξίδι, είπε ότι η έρευνα αυτή είναι αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

    Χθες έγινε γνωστό ότι η διοικητική έρευνα που είχε ξεκινήσει το υπουργείο για την υπόθεση αυτή έχει πλέον μετατραπεί σε ποινική.

    Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Πέμπτης η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε, επικαλούμενη δύο πηγές, ότι αυτή η διοικητική έρευνα, την επίβλεψη της οποίας έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ, έχει μετατραπεί σε ποινική.

    Η είδηση αυτή βάρυνε ακόμη περισσότερο το τεταμένο πολιτικό κλίμα στην Ουάσινγκτον. Στις 24 Σεπτεμβρίου οι Δημοκρατικοί ξεκίνησαν τη δική τους έρευνα στο Κογκρέσο σε βάρος του Τραμπ για τη λεγόμενη “ουκρανική υπόθεση”.

    Ο εισαγγελέας Τζον Ντέραμ, στον οποίο ανατέθηκε η νέα ποινική έρευνα έχει πλέον τη δικαιοδοσία να καλεί μάρτυρες και να εκδίδει κλητεύσεις για να του παραδοθούν έγγραφα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, που βρίσκεται αντιμέτωπο με το παράδοξο να ερευνά τον εαυτό του και τις προηγούμενες ενέργειές του, δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει αυτές τις εξελίξεις.

    “Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε εγείρονται νέα ερωτηματικά για το υπουργείο Δικαιοσύνης που υπό τον Μπαρ απόλεσε την ανεξαρτησία του και μετατράπηκε σε μέσο πολιτικής εκδίκησης για τον Τραμπ”, δήλωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, ο επικεφαλής της έρευνας που διεξάγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης.



    ΣΧΟΛΙΑ