• Πολιτική

    Τραμπ σε Ιράν: Αν επιτεθείτε σε οτιδήποτε αμερικανικό θα σας αφανίσουμε

    • NewsRoom
    Τράμπ


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα ότι θα πλήξει το Ιράν σε αντίποινα για οποιαδήποτε ενέργεια της Τεχεράνης σε «οτιδήποτε αμερικανικό», απαντώντας στις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, Χασάν Ροχανί.

    «Η ηγεσία του Ιράν δεν καταλαβαίνει τις λέξεις ”καλοσύνη” ή ”ευσπλαχνία”. Δυστυχώς, το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η δύναμη και η ισχύς, και οι ΗΠΑ είναι μακράν η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, με επενδύσεις 1,5 τρισ. δολαρίων μόνο τα τελευταία δύο χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

    «Ο υπέροχος λαός του Ιράν υποφέρει, χωρίς κανένα λόγο. Η ηγεσία δαπανά όλα τα χρήματα στην τρομοκρατία και δίνει ελάχιστα σε οτιδήποτε άλλο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεχάσει τη χρήση βομβών από το Ιράν, που σκότωσαν 2.000 Αμερικανούς και τραυμάτισαν πολλούς περισσότερους», συνέχισε ο Τραμπ και κατέληξε απειλώντας ευθέως το Ιράν.

    «Η πολύ υπεροπτική και προσβλητική σημερινή δήλωση του Ιράν δείχνει μόνο ότι δεν κατανοούν την πραγματικότητα. Όποια επίθεση από το Ιράν σε οτιδήποτε αμερικανικό θα απαντηθεί με μεγάλη και συντριπτική δύναμη. Σε κάποιες περιοχές, αυτό θα σημαίνει αφανισμός. Οχι άλλο Τζον Κέρι και Ομπάμα», κατέληξε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών του.

    Νωρίτερα σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί χαρακτήρισε ως «διανοητικά καθυστερημένο» τον Λευκό Οίκο με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε σε Ιρανούς αξιωματούχους και στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

    «Η στρατηγική υπομονή της Τεχεράνης δεν σημαίνει πως φοβόμαστε», δήλωσε ακόμη ο Ροχανί, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται όταν λένε ότι θέλουν να διαπραγματευτούν με την Τεχεράνη.



    ΣΧΟΛΙΑ