• Πολιτική

    Προς συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Κυριακή στην Πόλη

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Για επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από το Λευκό Σαράι.

    Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Φανάρι την Κυριακή, με αφορμή τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και , όπως λέγεται, πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, αν και από την Αθήνα, δεν υπήρχε έως την ώρα αυτή επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

    «Έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση συνάντηση Έλληνα Πρωθυπουργού με τον τούρκο Πρόεδρο. Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση» είχε πει προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Δεν θα έρθει ξαφνικά μία άνοιξη και θα έχουμε ξεπεράσει τις διαφορές μας. Έχουμε θέματα να συζητήσουμε» είχε πει χαρακτηριστικά.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως η Άγκυρα έλαβε το μήνυμα και δεν άφησε την ευκαιρία της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη να πάει χαμένη. Σημειώνεται ότι θα έχει προηγηθεί η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Μπαράζ συναντήσεων με το βλέμμα στον πόλεμο στην Ουκρανία

    Πόλεμος στην Ουκρανία: 869 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο



    ΣΧΟΛΙΑ