Πολιτική

Τουρκία: Νέες απειλές προς την Ελλάδα και την Κύπρο από τον Τσελίκ: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο»

  • NewsRoom

Ομέρ Τσελίκ


Την ενόχλησή του για την πρόταση της Κύπρου περί δημιουργίας μόνιμου στόλου της ΕΕ εξέφρασε η τουρκική κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, σε νέους απειλητικούς τόνους κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίικέκανε μια σύντομη τοποθέτηση, απευθύνοντας, όπως τη χαρακτήρισε «μια απλή προειδοποίηση»: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο», τόνισε, υποστηρίζοντας πως οι δύο χώρες δεν τηρούν τον λόγο τους.

«Ένας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία. Να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας αν κινηθείτε με αυτόν η τον άλλον. Δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι που μιλούν, αυτοί που είναι Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας επιλέγονται από τους πιο προβληματικούς τύπους που δεν ξέρουν να μιλούν τη γλώσσα της πολιτικής και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν την Τουρκία», ανέφερε.

«Εμείς κινούμαστε στα πλαίσια του Δικαίου και της Δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στη χρήση πραγματικής δύναμης, θέλω να απευθύνω μια απλή προειδοποίηση: Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Το να κάνεις πλακά με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το… μπόι σου», σημείωσε.ΣΧΟΛΙΑ