• Πολιτική

    Τουρκία: Μέσα στον επόμενο μήνα η τρίτη φάση παραλαβής των S-400

    • NewsRoom
    S-400

    S-400


    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογτάν δήλωσε σήμερα ότι η τρίτη φάση παραλαβής των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Οκτωβρίου–Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

    Ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στον στρατιωτικό τομέα είπε ότι « η συνεργασία μας με τη Ρωσία συνεχίζεται», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι συνεχίζεται και η στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Υπενθυμίζεται πάντως πως οι ΗΠΑ επισήμως έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία πως η παραλαβή και η χρήση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος έρχεται αντίθετη με τα συμφέροντα του NATO και προκαλεί ζητήματα ασφάλειας. Μάλιστα για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ έχουν παγώσει την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35. Από την πλευρά της, πάντως, η Άγκυρα έχει δηλώσει πως εξετάζει την περίπτωση να στραφεί αλλού για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιμείνουν στο πάγωμα της παράδοσης F-35 στην Τουρκία.



    ΣΧΟΛΙΑ