• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Έπεσε βόμβα στο Κοινοβούλιο


    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Άγκυρα έπεσε βόμβα στο τουρκικό Κοινοβούλιο. Επίσημη εικόνα δεν υπάρχει από την τουρκική πρωτεύουσα. Η έκρηξη δεν ήταν πολύ μεγάλη και δεν έχει τραυματιστεί κάποιος βουλευτής. Μάρτυρες αναφέρουν ότι υπάρχουν καπνοί.

    Παράλληλα το ΝΑΤΟ έκανε έκκληση να γίνουν σεβαστά το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, ότι ο εναέριος χώρος της Άγκυρας έχει αποκλειστεί.

    Έκρηξη επίσης σημειώθηκε και στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη.

    tourkia2

    Τρόμος στην Τουρκία

    Τον τρόμο στην Τουρκία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο προκάλεσε η είδηση του στρατιωτικού πραξικοπήματος. Λίγη ώρα, μετά τα πρώτα γεγονότα, ο Τούρκος Πρόεδρος Tayip Erdogan δήλωσε μέσω Skype στο CNN Turk ότι το πραξικόπημα επιχειρήθηκε από ένα μειοψηφικό αλλά ισχυρό κομμάτι του τουρκικού στρατού. Είπε επίσης ότι παραμένει ο αρχηγός του κράτους και όσοι επιχειρούν πραξικόπημα θα πληρώσουν άσχημα.

    Ακόμα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ο στρατός έχει καταλάβει την κρατική τηλεόραση. Ο ίδιος παραμένει ασφαλής και δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην Άγκυρα για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Ο Erdogan πιστεύει ότι αυτό το πραξικόπημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει και ενθαρρύνει τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

    Ο κόσμος στους δρόμους

    Μετά την πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας για αντίσταση, χιλιάδες πολίτες έσπευσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας. Κατάφεραν να ανακαταλάβουν το αεροδρόμιο Ατατούρκ και ένα μέρος της γέφυρας του Βοσπόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλές πόλεις της Τουρκίας έχει μαζευτεί πλήθος κόσμου, για να υπερασπιστεί τον Ερντογάν. Ο κόσμος ανεμίζει τουρκικές σημαίες, χειροκροτάει και φωνάζει συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης. Η κατάσταση είναι πιο τεταμένη στην Άγκυρα, με πληφορίες να κάνουν λόγο για εκρήξεις, πυροβολισμούς και 3 τραυματίες. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο κόσμος που έχει ξεχυθεί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Σε συλλήψεις των πραξικοπηματιών έχουν προχώρησει οι Αρχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ta-video-ke-fotografies-tou-tromou-apo-tin-tourkia/61674

     

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ