• Πολιτική

    Τον αριθμό των τεστ που γίνονται την Κυριακή με αυτόν στα μέσα της εβδομάδας συγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    «Σκοπιμότητες» διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «ανακάλυψε» για πρώτη φορά πως ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται την Κυριακή και ανακοινώνονται τη Δευτέρα είναι μικρότερος από αυτόν που πραγματοποιούνται στη μέση της εβδομάδας.

    Σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνει τον αριθμό των τεστ που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, και αφορούν κυρίως τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, όταν και παραδοσιακά ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται για έλεγχο  είναι μειωμένος, με αυτά που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στα μέσα της εβδομάδας.

    Στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Στην επιδημιολογική εικόνα που περιγράφει η επίσημη ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ αποτυπώνεται σωρευτικά ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε όλη τη χώρα. Από την εξέταση των σημερινών στοιχείων προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 11.372 τεστ (μοριακά και rapid), ενώ 5 μέρες πριν (στις 26/11) ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 31.518. Ποια υγειονομική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ στο 1/3, την ώρα που οι «σκληροί» δείκτες (διασωληνωμένοι και θάνατοι) παραμένουν δραματικά υψηλοί;»



    ΣΧΟΛΙΑ