ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τομ Μπάρακ: «Απολύτως» θα μπορούσε να υπάρξει αμερικανικό πλήγμα κατά του Ιράν «αυτό το Σαββατοκύριακο»
Την ενεργειακή συνεργασία ως πεδίο προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας προκρίνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ, καλώντας τις δύο χώρες να αναζητήσουν κοινό έδαφος.
Μιλώντας στον Μάριο Νόφαλ, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα σίγουρα χρειάζεται να είναι μέρος των ενεργειακών διαδρόμων». Παράλληλα, σχολίασε ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία τσακώνονται από πάντα, πράγμα που είναι γελοίο».
U.S. Ambassador to Türkiye Tom Barrack:
Greece and Türkiye have been arguing forever, which is ridiculous.
All they have to do is align with each other and say, “Great, we’re going to have two energy corridors, and we’re going to help each other.”
Source: @MarioNawfal https://t.co/YInOf9xBAW
— Clash Report (@clashreport) October 23, 2026
Κατά τον Αμερικανό διπλωμάτη, οι δύο πλευρές θα πρέπει να συντονιστούν στον ενεργειακό τομέα, υιοθετώντας τη λογική: «Ωραία, θα έχουμε δύο ενεργειακούς διαδρόμους και θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».
Διαβάστε επίσης
Ζελένσκι: Προγραμματίστηκε η τριμερής συνάντηση στο Άμπου Ντάμπι
ΗΠΑ: Συναγερμός στην πρεσβεία της Ουκρανίας – Εκκενώθηκε η περιοχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φιντάν: «Μας ξενίζει» ο θόρυβος για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Οι αναφορές στην Ελλάδα
- Τομ Μπάρακ: «Απολύτως» θα μπορούσε να υπάρξει αμερικανικό πλήγμα κατά του Ιράν «αυτό το Σαββατοκύριακο»
- Φιντάν: Προσπάθησε να μετριάσει την αντίδραση της Αιγύπτου – Συζητάμε για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είπε
- Apple: Ξεπερνά σε αξία για πέμπτη φορά την Nvidia και παίρνει ξανά τα σκήπτρα της Wall Street
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.