• Top Stories

    Το tweet του Αμερικανού πρέσβη μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα: «Ανόητος και παράλογος βανδαλισμός»

    • NewsRoom
    Geoffrey Pyatt

    Geoffrey Pyatt. Αμερικανος Πρέσβης


    Σε καταδίκη της επίθεσης με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προχώρησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ταυτόχρονα, ο κ. Πάιατ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην ελληνική αστυνομία για τη γρήγορη δράση της.

    Παράλληλα, εύχεται «Χρόνια Πολλά» και δηλώνει χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ: «Καλή Χρονιά! Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας καθυστέρησης στην έγκριση των κυβερνητικών πιστώσεων των ΗΠΑ, θα έχω περιορισμένη δημόσια παρουσία, αλλά θέλω να καταδικάσω τον ανόητο και παράλογο βανδαλισμό σήμερα το πρωί στην αμερικανική πρεσβεία και να ευχαριστήσω την ελληνική αστυνομία για τη γρήγορη δράση της».

    «Kali Xronia! I’m happy to be back in Greece! During the current lapse in US govt appropriations, I’ll be less public in my daily work, but I do want to condemn this morning’s silly and senseless vandalism at the US Embassy and thank @hellenicpolice for their quick action».

    Καταδίκη από το ΥΠΕΞ

    «Καταδικάζουμε τη ρήψη χρωμάτων βαφής, από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας, στο προαύλιο της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται  σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία-8 προσαγωγές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ξαναχτύπησε» ο Ρουβίκωνας: «Παρέμβαση» έξω από το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ!



    ΣΧΟΛΙΑ