• Πολιτική

    Το πτυχίο του νέου διοικητή της ΕΥΠ ζητά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Κοντολέων


    Επιμένει στις καταγγελίες του για τον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά το βιογραφικό του, το οποίο δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ζητά τώρα την δημοσιοποίηση του πτυχίου του.

    Επικαλούμενο δημοσίευμα της φιλικά προσκείμενης προς τον ΣΥΡΙΖΑ «Εφημερίδας των Συντακτών» η οποία υποστηρίζει πως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ έχει πτυχίο μουσικού και όχι στον τομέα που αναφέρει το  βιογραφικό του (το οποίο ζητούσε να δημοσιευθεί μια μέρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τελικά έγινε), η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να δοθεί στη δημοσιότητα το πτυχίο του, καθώς και το πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.

    Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, αναφέρει:

    «Οι εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, αποδεικνύονται τουλάχιστον ελλιπείς. Κι αυτό διότι, όπως αναδεικνύεται από νέο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ο κ. Κοντολέων διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την συγκεκριμένη θέση, όπως αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει τόσο το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα όσο και το πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να παύσει αμέσως τη διαδικασία διορισμού του».



    ΣΧΟΛΙΑ