• Πολιτική

    Το παζλ του οικονομικού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη – Για ποια θέση «παίζει» ο Χάρης Θεοχάρης

    Μητσοτάκης Θεοχάρης ΝΔ

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Χάρη Θεοχάρη (ΑΠΕ)


    Γεμίζει σιγά-σιγά το μπλοκάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα ονόματα εκείνων που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων.

    Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκαλύψει ότι έχει έτοιμο το 50% του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι τα πρόσωπα δεν θα επιλεγούν βάσει ισορροπιών (γεωγραφικών ή εσωκομματικών), αλλά με στόχο να συγκροτήσουν μια σφιχτή ομάδα που θα υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους της νέας κυβέρνησης.

    Επίσης, έχει κάνει γνωστό ότι το σχήμα δεν θα είναι μικρό, αλλά ούτε και μεγάλο, δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί, ίσως με μια μόνη εξαίρεση, καθώς και ότι θα υπάρχουν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και τεχνοκράτες, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών.

    Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα για το νέο υπουργικό σχήμα είναι από ποιους θα στελεχωθεί το «καυτό» υπουργείο Οικονομικών. Το όνομα που ακούγεται για την θέση του υπουργού είναι αυτό του Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ πληροφορίες διακινούνται και για το όνομα του υφυπουργού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, για την θέση του υφυπουργού Οικονομικών ακούγεται το όνομα του Χάρη Θεοχάρη, εφόσον εκλεγεί στον Νότιο Τομέα, όπου είναι υποψήφιος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εάν τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη θέση θα έχει τις αρμοδιότητες που έχει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

    Ο Χάρης Θεοχάρης έγινε το 2011 Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Από από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών.

    Εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015. Τον Απρίλιο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του Ποταμιού και στις 7 Ιουλίου 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού φορέα Δημοκρατική Ευθύνη.

    Παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής τα επόμενα δύο χρόνια. Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 εντάχθηκε στην ΚΟ της ΝΔ, με την οποία είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα.



    ΣΧΟΛΙΑ