• Πολιτική

    Κορονοϊός: Ανακοινώσεις Πέτσα το μεσημέρι για τα μέτρα – Το απόγευμα συνέντευξη Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    πέτσας petsas

    Στέλιος Πέτσας


    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στις 13:30 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

    Ο κ. Πέτσας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει πως δεν θα ανοίξουν τα σχολεία μέχρι το τέλος του 2020 και πως δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Επίσης, αναμένεται να ανακοινώσει πως δεν θα ανοίξει η εστίαση.

    Αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα, αυτά αναμένεται να ανοίξουν με δόσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου, καθώς ανά τρεις ημέρες θα προστίθενται και νέες δραστηριότητες στη λίστα επαναφοράς στην κανονικότητα.

    Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, μικρά και μεγάλα.

    Παραμονές των γιορτών θα ανοίξουν κατά πληροφορίες και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

    Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καν το λιανεμπόριο, αν δεν καμφθεί ο κορονοϊός, μιας και η επιδημιολογική εικόνα δεν φαίνεται να αλλάζει στον βαθμό που επιθυμούν ειδικοί και κυβέρνηση.

    Θέλησε να βάλει ένα φρένο στις φήμες για άνοιγμα της αγοράς σε συγκεκριμένες ημερομηνίες λέγοντας: «Όλες οι ημερομηνίες που διακινούνται, δεν διακινούνται από εμάς, για κανέναν κλάδο, για καμία δραστηριότητα. Όταν μας πουν οι λοιμωξιολόγοι, θα προχωρήσουμε. Τον πρώτο λόγο τον έχει η επιτροπή και η εξέλιξη της πανδημίας, που θα καθορίσει τον ρυθμό ανοίγματος της αγοράς».

    Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Καλό είναι να μην δίνουμε ημερομηνίες και να καλλιεργούμε προσδοκίες. Το άνοιγμα της αγοράς σαφώς και θα γίνει τμηματικά. Θα ανοίξουν πρώτα εκείνα που άνοιξαν και την προηγούμενη φορά: κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία κτλ. και μετά θα ακολουθήσουν άλλοι κλάδοι», ενώ όπως σημείωσε δεν είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα που λειτουργούν σε αυτά.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ