• Πολιτική

    To KKE κάνει εκδήλωση ενάντια στην πτώση του τείχους του Βερολίνου: «Ήταν αντιφασιστικό»!

    • NewsRoom


    Την… «αποκατάσταση» της φήμης του «Τείχους του Αίσχους», όπως είχε ονομαστεί από τη Δύση, που χώριζε το Βερολίνο και τη Γερμανία στα δύο, επιχειρεί το ΚΚΕ, 30 χρόνια από την πτώση του που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Σοβιετικής Ένωσης.

    Στην εκδήλωση της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με την «αλήθεια» της πλευράς του κομμουνιστικού κόμματος. Η ΚΝΕ υποστηρίζει πως υπάρχει «παραχάραξη της ιστορίας», καθώς σύμφωνα με την δική της άποψη το Τείχος του Βερολίνου ήταν «προστατευτικό» και «αντιφασιστικό».

    Στη σχετική αφίσα για την εκδήλωση, μάλιστα, εμφανίζεται ο χάρτης της διαιρεμένης μεταπολεμικής Γερμανίας, όπου η Δυτική Γερμανία προβάλλεται ως ναζιστική, σε μαύρο χρώμα με πάνω της  τη σβάστιγκα και το σύμβολο του NATO, τα οποία όπως φαίνεται για την ΚΝΕ εξομοιώνονται.  αν και δεν είχαν καμία ιστορική σχέση.  Από την άλλη, προβάλλεται σε κόκκινο φόντο η Ανατολική Γερμανία με την σημαία της χώρας.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα του ΤΣ Δυτικών Συνοικιών Αττικής της ΚΝΕ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί προς «αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας», ενώ οι παρευρισκόμενοι αναμένεται να πάρουν και αναμνηστικό δώρο από την ΤΟ. Όπως συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση «Οι καπιταλιστές, τα κράτη και οι κυβερνήσεις τους, οι φανερές και μυστικές τους υπηρεσίες, τα κάθε λογής ιδρύματά τους, ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά κάθε χρόνο στην επιχείρηση παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας».

    Μάλιστα, οι διοργανωτές προκειμένου να «συμβάλουν», όπως τονίζουν, «στην αποκατάσταση της αλήθειας», δημιούργησαν και σχετικό σποτάκι για την εκδήλωση, ενώ κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί και ντοκιμαντέρ.



    ΣΧΟΛΙΑ