• Πολιτική

    Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει φωτογραφικό διαγωνισμό στο ΟΑΚΑ υπέρ επιχειρηματικών συμφερόντων

    • NewsRoom
    Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

    Νίκος Ανδρουλάκης-Πρόεδρος ΚΙΝΑΛ


    Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Τένις για 35 χρόνια, έκτασης 70.000 τετραγωνικών μέτρων, με κτιριακές υποδομές εμβαδού 10.000 τ.μ. περίπου, με κεντρικό στάδιο 8.500 θεατών, με δεύτερο μικρότερο 3.000 θεατών και 14 γήπεδα ακόμη, ο οποίος φωτογραφίζει με προκλητικό, όπως αναφέρει, τρόπο συγκεκριμένη εταιρεία.

    Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι το ποσό των 15.000 ευρώ που προβλέπει ο διαγωνισμός είναι ευτελές και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο διαγωνισμός ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και των λοιπών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

    Καταλήγοντας, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) θέτει 8 ερωτήματα προς τον Λευτέρη Αυγενάκη.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων (γιατί άραγε τότε;) 28.12.2021 αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΚΑ να ανακοινώσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης του Τένις για 35 χρόνια, έκτασης 70.000 τετραγωνικών μέτρων, με κτιριακές υποδομές εμβαδού 10.000 τ.μ. περίπου, με κεντρικό στάδιο 8.500 θεατών, με δεύτερο μικρότερο 3.000 θεατών και 14 γήπεδα ακόμη, με το σκανδαλώδες τίμημα εκκίνησης των 15.000€ μηνιαίως και με προθεσμία υποβολής προσφορών 55 ημέρες.

    Η κερδοφόρα εγκατάσταση είχε τελείως παράλογα δοθεί από το ΟΑΚΑ τα δύο χρόνια 2020 & 2021 σε εταιρία συμφερόντων γνωστών οικογενειών, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα ακολουθούν σήμερα. Η διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού φωτογραφίζει την υπάρχουσα εταιρία με προκλητικό τρόπο και διατάξεις. Ανοίγει δε τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και των λοιπών Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

    Δύο εκτιμητές;- που επελέγησαν από το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ έδωσαν το ευτελές τίμημα των 15.000€ μηνιαίως. Η διακήρυξη με «φωτογραφική» διάταξη ζητά εμπειρία σε διαχείριση παρόμοιας εγκατάστασης (ποια είναι η δεύτερη;) με συμμετοχή επιχειρηματία 30% στο σχήμα που θα προσφέρει, ζητά επένδυση 5.000.000€ για τα πρώτα 3 χρόνια με ασαφές και απροσδιόριστο αντικείμενο και επιβάλλει αύξηση ενοικίου μετά από τα πρώτα 12 χρόνια της σύμβασης και άλλα πολλά, που φωτογραφίζουν ένα και μόνο συμμετέχοντα.

    Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει το Δημόσιο χαρακτήρα τους, με βαθιά πίστη πως ο Αθλητισμός είναι Κοινωνικό Αγαθό.

    Η εγκατάσταση του Τένις ήταν διαρκώς κερδοφόρα για το ΟΑΚΑ και θα μπορούσε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη η οποιαδήποτε βελτίωσή της, ιδιαίτερα με την τεράστια ανάπτυξη του Τένις στην Πατρίδα μας.

    Ερωτάται η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο εποπτεύων την Διοίκηση του ΟΑΚΑ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης:

    • Αν συμφωνεί με το μηνιαίο τίμημα των 15.000€,
    • Αν γνωρίζει ότι η γη επί της οποίας υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ανήκει στην Ε.Ο.Ε.,
    • Αν γνωρίζει ότι πίσω από τον διαγωνισμό εκμίσθωσης για 35 χρόνια υποκρύπτεται σύμβαση παραχώρησης,
    • Αν η Νομική του Υπηρεσία έχει γνωμοδοτήσει σχετικά,
    • Αν θα εμπλακεί το Ελεγκτικό Συνέδριο για την νομιμότητα,
    • Αν η δημοσίευση της διακήρυξης έχει δημοσιευθεί νόμιμα και στην Ε.Ε.,
    • Γιατί δόθηκαν μόνο 55 ημέρες για μελέτες 5.000.000€, μέγεθος που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στον φωτογραφικά ζητούμενο χρόνο και αν γνωρίζει ότι συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο ετοίμαζε τις μελέτες μήνες πριν και για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας;
    • Γιατί ο διαγωνισμός δεν επιτρέπει την παροχή δάνειας εμπειρίας, όπως όλοι οι διαγωνισμοί μεγάλου οικονομικού αντικειμένου;»

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ