• Πολιτική

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει τον δικηγόρο του Πολάκη

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Μια ακόμα παρασπονδία αποκαλύπτεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου παραμένει έως σήμερα η διορισμένη από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη διοίκηση.

    Όπως φαίνεται από έγγραφο που δημοσιεύει το tomanifesto.gr, το ΔΣ του Οργανισμού ενέκρινε δαπάνη -χωρίς μάλιστα περιορισμό- για την παροχή δικηγόρου που θα υπερασπιστεί τον πρώην υπουργό και άλλους μετακλητούς υπαλλήλους σε κακουργηματική υπόθεση.

    Πρόκειται για χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, που προορίζονται να καλύψουν πλήρως τα δικαστικά έξοδα του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του πολιτικού του γραφείου για κακουργηματική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος τους στην ελληνική δικαιοσύνη.

    Η απόφαση από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ελήφθη δέκα ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

    Αναλυτικά, όπως αναφέρει το tomanifesto.gr, πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει το 2016 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόσληψη 500 ατόμων -100 ιατρών και 400 νοσηλευτών, όπως αυτές προβλέπονταν στην υπ’ αριθ. πρωτ. 253/9-2-2016 προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Η μήνυση αφορούσε «την υπεξαγωγή, με εντολή Πολάκη, του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800 πρωτότυπες αιτήσεις υποψηφίων!), από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο γραφείο του Παύλου Πολάκη, αλλά και την αποστολή κατόπιν παράνομης επεξεργασίας τους από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη και τους μετακλητούς και επιστημονικούς συμβούλους του πολιτικού του γραφείου έτοιμων αποτελεσμάτων επιτυχόντων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ».

    Να σημειωθεί ότι η κακουργηματική ποινική δικογραφία Ω 2016/105 που σχηματίστηκε δυνάμει της μηνυτήριας αναφοράς του Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Τζαβάρα εις βάρος του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του, έχει από καιρού διαβιβαστεί και στην Βουλή, ως προς το σκέλος που αφορά τον Παύλο Πολάκη σε επίπεδο ηθικής αυτουργίας και δεν έγινε τότε άρση της Βουλευτικής του ασυλίας, ενώ εδώ και 2 χρόνια έχει ήδη ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη κακουργηματικού βαθμού στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας στους μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους του Πολιτικού του Γραφείου για τις ανωτέρω πράξεις.

    Πηγή: tomanifesto.gr



    ΣΧΟΛΙΑ