• Πολιτική

    Την Τρίτη η πολιτική κηδεία του Μάνου Ελευθερίου


    Την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 12:00 θα γίνει η πολιτική κηδεία του Μάνου Ελευθερίου από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

    Ο Μάνος Ελευθερίου έφυγε σήμερα σε ηλικία 80 ετών καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς. Τις τελευταίες δύο ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

    Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα έχει εργαστεί ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

    Υπήρξε μια κορυφαία μορφή του ελληνικού πεντραγράμμου και ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι της Ελλάδας. Ο σπουδαίος ποιητής και στιχουργός, με τα ποικίλα ταλέντα στις διάφορες εκφάνσεις της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο που θα το θυμόμαστε για πάντα.

    Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε το αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου που είχε στο πρόγραμμά του το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 στο Χαλάνδρι, να αποτελέσει τελικά έναν φόρο τιμής στον μεγάλο στιχουργό. Ανάμεσα στις πολλές συναυλίες που περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ήταν και το αφιέρωμα αυτό που θα λάβει χώρα στις 25 Ιουλίου 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτος αρχαιολογικός θησαυρός: Βρέθηκε ασύλητος τάφος επιφανούς γυναίκας στη Σίκινο! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφυγε απο τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου



    ΣΧΟΛΙΑ