• Πολιτική

    Την απειλή της Τουρκίας έθεσε ο Νίκος Δένδιας στα ΗΑΕ

    Νίκος Δένδιας - ΥΠΕΞ Υπουργός εξωτερικών

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα  και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών στο Αιγαίο έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση του σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τον ομόλογό του στο Άμπου Ντάμπι, όπου βρέθηκε για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.

    O Νίκος Δενδιας τόνισε με νόημα ότι αυτή η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της Συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κράτη, υπογραμμίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο, όπως τον χαρακτήρισε, που διαδραματίζει το Άμπου Ντάμπι στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ως μία δυναμική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία, με την αναφορά αυτή στο Νεο Δελχί να μην είναι καθόλου τυχαία.

    Στη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επίσης, ένας πρώτος απολογισμός και  αξιολόγηση του Οικονομικού Επενδυτικού Φόρουμ που έγινε προσφάτως στην Αθήνα, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι επενδύσεις των ΗΑΕ στην Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία κατά την άποψη της Ελλάδος όπως σημείωσε ο κ Δένδιας.

    Τους δύο άνδρες απασχόλησαν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, η Συρία, η Μέση Ανατολή και η Λιβύη.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης στην ρητορική με την Τουρκία

    Επίθεση Τσαβούσογλου: Πού ήσασταν όταν η κακομαθημένη Ελλάδα εμπόδισε την ένταξη της Β. Μακεδονίας

    Μάριο Ντράγκι: Το θέμα του πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου θα συζητηθεί στη Σύνοδο του Οκτωβρίου – Δεν αποκλείει έκτακτη Σύνοδο



    ΣΧΟΛΙΑ