• Πολιτική

    Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Παρλί για τα εξοπλιστικά – Φρεγάτες Φρεμ δίνει το Παρίσι

    • NewsRoom
    Παναγιωτόπουλος

    Νίκος Παναγιωτόπουλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν εκ νέου ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, αναφορικά με τα εξοπλιστικά και την τουρκική προκλητικότητα στη Μεσόγειο.

    Αύριο Πέμπτη, θα συναντηθούν οι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική, όπου θα συζητήσουν τη στάση της Τουρκίας, για την οποία θα ενημερώσουν και τις χώρες του Νότου (MED7), ενώ θα συζητήσουν μεταξύ τους και τα εξοπλιστικά.

    Γαλλικά ΜΜΕ δημοσιεύουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Παρίσι φέρεται διατεθειμένο να δανείσει στην Ελλάδα δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες Φρεμ που ναυπηγήθηκαν το 2019.

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για τα 18 Ραφάλ για τα οποία ενδιαφέρεται η Αθήνα. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η αναλογία νέων προς μεταχειρισμένα. Επίσης, συζητήθηκε και το δόγμα αμυντικής συνδρομής το οποίο προβλέπει την στρατιωτική υποστήριξη της μιας χώρας στην άλλη σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής.

    Παναγιωτόπουλος και Παρλί, μίλησαν επίσης και για το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ και το ενδεχόμενο διενέργειας κοινών ασκήσεων όταν αυτό θα βρίσκεται στην περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Η ανακοίνωση του υπ. Αμυνας

    «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly), με την οποία εξέτασαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Κατά τη συνομιλία των δύο υπουργών συζητήθηκε η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google Newsγια την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ