ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε εκτενή συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Διαβάστε επίσης
Με τον Έλληνα πρέσβη στην Ουκρανία επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Η Πολιτεία του Νέου Μεξικού προσέφυγε κατά του υπ. Δικαιοσύνης ζητώντας πρόσβαση στα αρχεία Έπστιν
- Κολομβία: Εντοπίστηκε λεωφορείο με 420 κιλά εκρηκτικών πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου
- ΗΠΑ: Πολλοί νεκροί από πυροβολισμούς στη Βόρεια Καρολίνα
- Wall Street: Βουτιά για τις μετοχές τηλεπικοινωνιών καθώς η SpaceX ετοιμάζεται να μπει στην κινητή τηλεφωνία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.