Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, στο επίκεντρο τις επικοινωνίας των δύο πλευρών βρέθηκε η Τουρκία και οι συνεχείς προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης εξέθεσε στον Γάλλο πρόεδρο την κατάσταση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Αναφέρθηκε ειδικά στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά και την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη της Γαλλίας και της Ευρώπης ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΕΑΑ: Αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων
- ΕΕΚΕ: Ικανοποίηση με επιφυλάξεις για το μέτρο αναγραφής της τιμής αγοράς των προϊόντων από τον παραγωγό/προμηθευτή
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Eξετάζει το ενδεχόμενο δημοφιλείς πλατφόρμες να παραβαίνουν νόμους προστασίας ανηλίκων
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Κλιμάκιο ελέγχου καταγγέλλει απειλές από κτηνοτρόφους στην Κρήτη
