• Πολιτική

    Τι συμβαίνει με τους διοργανωτές του Παραιτηθείτε; To στρατηγικό τους λάθος


    ** Ποιος θα μου το έλεγε ότι μια μέρα θα συμφωνούσα με τον Παπανδρέου; Διατηρώ τα ίδια αισθήματα και για τους τρεις Παπανδρέου αλλά εν προκειμένου αναφέρομαι στον τρίτο στη σειρά πρωθυπουργό της ίδιας οικογένειας. Απέδωσε πολύ σωστά την πρόσφατη χρεοκοπία σε εκείνους που ξεκίνησαν φτηνή αντιπολίτευση στα Μνημόνια, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Είπε λοιπόν ο επικεφαλής του πολιτικού κόμματος Κίνημα (ναι, «Κίνημα» ονομάζεται και σας το λέω επειδή μπορεί να σας έχει διαφύγει… ), είπε λοιπόν το εξής: «Είναι να γελάει κανείς, και να γελάει πικρά, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ομνύει πλέον υπέρ του προγράμματος και τη ΝΔ να ανεβαίνει πάλι σε αντιμνημονιακά κεραμίδια. Αυτοί οι δύο, που με τη στάση τους από το 2010 στοίχισαν στη χώρα άλλα δύο χειρότερα μνημόνια, τώρα τσακώνονται ποιος είναι ο πιο υπεύθυνος και λιγότερο λαϊκιστής».

    *Τον ζηλεύω είναι η αλήθεια, καθότι συνομήλικοι. Κι εγώ κρατιέμαι καλά, δεν έχω ούτε κοιλιά ούτε τίποτα. Αλλά τον βλέπω στις φωτογραφίες με το κουπί, τον βλέπω με το κολάν του τρεξίματος αλλά ξέρω ότι δεν είμαστε το ίδιο. Έχει καλύτερη φυσική κατάσταση και τον φθονώ. Προσπάθησα κι εγώ πέρσι το καλοκαίρι να κάνω καγιάκ και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Διένυσα περίπου μισό ναυτικό μίλι, απόσταση που αντιστοιχεί σε 400 μέτρα, και μου ήρθε να πέσω ξερός. Είπε λοιπόν ο γυμνασμένος πρώην πρωθυπουργός κι άλλα για την αντιπολίτευση: «Αν μας είχαν στηρίξει στοιχειωδώς το 2010, όπως έγινε σε όλες τις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα μετά από εμάς και βγήκαν πριν από εμάς, η Ελλάδα από το 2014 θα ήταν εκτός κρίσης και μνημονίων. Αλλά, όλοι και όλα για την καρέκλα: δεξιά είχαμε τα Ζάππεια, αριστερά τις αυταπάτες και στη μέση μια κυβέρνηση που πετροβολούσαν όλοι».

    ** Από διαπιστώσεις πάμε καλά. Όλοι έφταιξαν όσο κυβερνούσαν και όσο έκαναν αντιπολίτευση. Και ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Νομίζω δεν το έχουν σκεφτεί όσοι συμμετέχουν στο κίνημα «Παραιτηθείτε» της 15ης Ιουνίου. Μια ένσταση. Οι κύριοι που διοργανώνουν την μεγάλη συγκέντρωση, έκαναν ένα στρατηγικό λάθος, σε σχέση με το αυθόρμητο της ιστορίας. Δεν ξέρω από συγκεντρώσεις και πολιτικά εν τούτοις έχω διοργανώσει αναρίθμητα πάρτι και δεξιώσεις, στο σπίτι μου αλλά και έξω, σε εστιατόρια, ξενοδοχεία. Μπορώ λοιπόν να μοιραστώ το εξής. Για ορισμένου τύπου μαζώξεις, σε προβλεπόμενες ημερομηνίες, προσκαλούμε έγκαιρα ήτοι τουλάχιστον 3 εβδομάδες νωρίτερα. Για παράδειγμα, για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν καλούμε τον κόσμο από την 1η Δεκεμβρίου. Το αυτό ισχύει για γενέθλια και άλλες σταθερές. Το κάνουμε έτσι ώστε καλεσμένοι να μας βάλουν στο πρόγραμμα.

    *Αντιθέτως για τα αυθόρμητα αναζητούμε την πλησιέστερη ημερομηνία. Διαφορετικά παύει να είναι αυθόρμητο. Υποτίθεται ότι το αυθόρμητο δεν χρειάζεται τεράστια οργάνωση και εάν αρχίσουμε να το μελετάμε, χάνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Για τους διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» υπήρξε και χειρότερο. Έδωσαν τον χρόνο στους επικριτές τους να σκαλίσουν τα βιογραφικά τους. Βρέθηκε λοιπόν στο επίκεντρο άνδρας πρώην αεροσυνοδός (δηλαδή κάποιος που διορίστηκε στην Ολυμπιακή με «μέσον») ο οποίος κατόπιν διορίστηκε σύμβουλος της Άννας Διαμαντοπούλου στου υπουργείο Παιδείας.

    *Σε αυτά προστίθεται μια εύθυμη νότα, ότι δηλαδή κατόπιν άρχισε να πουλάει πόσιμο κολλαγόνο, δηλαδή ένα κατ΄ εξοχήν προϊόν κοροϊδίας.  Είχα ρωτήσει φίλο μου γιατρό και μου είχε πει ότι αντί να χρυσοπληρώνω αυτό το σκεύασμα, μπορώ να πίνω κάθε μέρα 3 λίτρα νερό, το οποίο κρατά σφριγηλό το δέρμα. Βοηθά βεβαίως και το καθημερινό ξύρισμα που ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος. Με όλα αυτά που σας λέω, νομίζω ότι επιτελώ κοινωνικό έργο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/proklitiki-dilosi-xidaki-gia-tin-anagnosi-tou-koraniou-stin-agia-sofia-den-ine-tipota-video/51385

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/posidonia-2016-ta-lefta-pou-erchonte-apo-tin-ellada-ke-kogiot/51387



    ΣΧΟΛΙΑ