• Πολιτική

    Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη στο Μαξίμου – Αρνητικό τεστ και μάσκα για τους ταξιδιώτες από Κίνα

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα και τις συστάσεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες.

    Αρνητικό τεστ 48 ωρών και μάσκα υψηλής προστασίας θα ζητά πλέον η Ελλάδα από τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ύστερα από τη νέα έκρηξη του κορονοϊού στην Κίνα και τις συστάσεις της Ε.Ε. για τις αφίξεις από την Κίνα.

    Μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

    Όπως έγινε γνωστό, θα εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ και θα ζητηθούν αρνητικά τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

    Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

    Στο μεταξύ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter, γράφει: «Χαιρετίζω τη συμφωνία των κρατών μελών για μια συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση σχετικά με την κατάσταση της COVID19 στην Κίνα στη χθεσινή συνεδρίαση της IPCR».

    Προσθέτει ότι «η Κίνα πρέπει να μοιράζεται δεδομένα με διαφάνεια για την τρέχουσα κατάστασή της. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μόνο εάν συνεργαστούμε στενά σε επίπεδο ΕΕ και παγκόσμιο».

    Διαβάστε επίσης:

    EE: Ισχυρή σύσταση στα κράτη να ζητούν αρνητικό τεστ 48 ωρών από τους ταξιδιώτες από την Κίνα

    Συναγερμός για τη νέα υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5 – H πιο μεταδοτική ως σήμερα, λέει ο ΠΟΥ



    ΣΧΟΛΙΑ