• Πολιτική

    Θοδωρής Ρουσόπουλος – Νίκος Παππάς: Τα alter ego δύο πρωθυπουργών


    Τι κοινό μπορεί να έχουν ο συντηρητικός γιος ενός ταχυδρόμου με το πρωτότοκο τέκνο ενός αριστερού αγωνιστή; Φαινομενικά τίποτε, εκτός αν ο πρώτος λέγεται Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο δεύτερος Νίκος Παππάς πρώην και νυν υπουργοί επικρατείας και «σκιές» δύο πολυσυζητημένων πρωθυπουργών.

    Με σπουδές δημοσιογραφίας σε ιδιωτική σχολή, ο «εξαφανισμένος» κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος άφησε πίσω του μια πολύ καλή καριέρα, προκειμένου να αναλάβει το 2000 εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Μια απόφαση του Κώστα Καραμανλή που δεν χαροποίησε πολλούς, αφού στα επόμενα τέσσερα χρόνια ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος έγινε τόσο απαραίτητος στον Κώστα Καραμανλή, που σχεδόν κανείς δεν τον έβλεπε χωρίς να έχει περάσει πρώτα από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος.

    Όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2004 ανέλαβε χρέη  Υπουργού Επικρατείας και σταδιακά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, έγινε ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, ο πρώτος άνθρωπος που έβλεπε καθημερινά ο Καραμανλής.

    Δεν είχε ποτέ μεγάλες συμπάθειες στην γαλάζια παράταξη και η για πολλούς αλαζονεία και υπεροψία που φέρεται να επέδειξε, αποδείχτηκαν καταστροφικές.

    Τα δημοσιεύματα αρχικά για τις κατοικίες του σε Ψυχικό και Καπανδρίτι και αργότερα η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, στάθηκαν μοιραία για την πολιτική του σταδιοδρομία.

    Η παραίτησή του το 2008, σήμανε και την κυριολεκτική σχεδόν εξαφάνισή του από την πολιτική, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια εμφανιζόταν με μακριά μαλλιά και μούσι στα ραντεβού του στο Ψυχικό.

    Όσο για την προσεκτική επανεμφάνισή του στο τελευταίο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μια επιστροφή που πέρασε και δεν ακούμπησε για τον πρώην πανίσχυρο πολιτικό.

    Εν αντιθέσει με αυτόν ο κ. Νίκος Παππάς εξακολουθεί να είναι άφθαρτος παρά την ήττα του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών από το ΣτΕ, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους εχθρούς του να στήσουν ένα πάρτι.

    Με σπουδές στα Οικονομικά στην Σκωτία όπου και εργάστηκε για κάποιο διάστημα, ο γιος του Στέλιου Παππά, Νίκος Παππάς δίνει προς τα έξω μια εικόνα που παρουσιάζει δύο κοινά στοιχεία με αυτή του Ρουσόπουλου.

    Αυτή του αλαζόνα και του υπερόπτη, όπως τουλάχιστον την περιγράφουν πλείστα δημοσιεύματα των τελευταίων δύο χρόνων, στα οποία τον κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται ως ένας αναπληρωτής πρωθυπουργός.

    Κάτι μάλλον λογικό, αφού είναι κολλητός φίλος του πρωθυπουργού από την ηλικία που και οι δύο ήταν φοιτητές. Αναλαμβάνει όπως και ο Ρουσόπολος όταν κατείχε την ίδια θέση, τις δύσκολες επικοινωνιακά αποστολές, όπως την επαφή του πρωθυπουργού με επιχειρηματίες και ισχυρούς εφοπλιστές.

    Το τελευταίο του ταξίδι στη Νέα Υόρκη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ειδικά από την στιγμή που δεν υπήρχε τις πρώτες ημέρες συγκεκριμένη ατζέντα, κυρίως όμως από τα όσα έλαβαν χώρα με τους δύο ανταποκριτές που προσπάθησαν ατυχώς όπως αποδείχτηκε να τον παρακολουθήσουν μεταμφιεσμένοι.

    Παραμένει ακλόνητος στην θέση του ως ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, συνισταμένη που για να αλλάξει θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω στην σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

    Κι’ αυτό πολύ δύσκολα θα γίνει…      

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 5 νέα υπουργεία, ανασυστάσεις και μετονομασίες δρομολογείται ο ανασχηματισμός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη από κυβέρνηση για τις άδειες. Θα δώσει 6 ή 8 προσωρινές. Και το Mega στο παιχνίδι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όπισθεν ολοταχώς από Παππά για τις άδειες – «Αλλάζουμε ολόκληρο το νόμο μόλις δούμε το σκεπτικό του ΣτΕ»



    ΣΧΟΛΙΑ