ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι σε 4 μήνες η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα έτοιμη να αναλάβει την φρούρηση Πανεπιστήμιων που υπάρχει πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ, και σε όποια άλλα Ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις.
Τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα, την Κυριακή παρουσιάζονται Κομοτηνή, και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια, εξήγησε ο υπουργός, με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε χρειάζεται, δε θα πάνε.
«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5 μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε δε ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» τόνισε ο υπουργός.
Όπως ανέφερε, η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.
«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» είπε ακόμα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ομοβροντία βομβαρδισμών του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Ιράν – Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ- Ο Νετανιάχου προειδοποιεί ότι χρειάζεται χερσαία εμπλοκή
- Πετρέλαιο: Οι δηλώσεις Νετανιάχου «φρέναραν» το ράλι – Πρόβλεψη σοκ για 180 δολάρια το βαρέλι εάν η κρίση συνεχιστεί μετά τον Απρίλιο
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη στα πλαίσια των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σύνοδος Κορυφής: Προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για την ενέργεια ζητούν από τη Κομισιόν οι ηγέτες της ΕΕ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.