• Πολιτική

    The Thatch is back: Η Theresa κερδίζει τον Τύπο

    Brexit


    Η Margaret Thatcher ξαναγεννιέται, στο πρόσωπο της Theresa May. Κάθε Τετάρτη στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός για μισή ώρα απαντάει στις ερωτήσεις των βουλευτών. Έτσι, συνέβη και αυτή τη Τετάρτη, με τους Βρετανούς κοινοβουλευτικούς συντάκτες να αξιολογούν το ντεμπούτο της Theresa May σε αυτή την κοινοβουλευτική συζήτηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, το τελικό συμπέρασμα δεν μας εξέπληξε. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές συμπάθειες και αντιπάθειες, οι δημοσιογράφοι είναι πεπεισμένοι πως η Μεγάλη Βρετανία έχει μια νέα Σιδηρά Κυρία. Και άδραξαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για τις μέχρι τώρα επιδόσεις της.

    may-thatcher

    “The Thacth is back”, έγραψε ο John Crace, συντάκτης του The Guardian. “Κλείστε τα μάτια σας και μπορείτε αυτόματα να μεταφερθείτε στη δεκαετία του ’80. Η May είναι μια ασυμβίβαστη, άχαρη και εύθραυστη πολιτική φιγούρα”. 

    Από τους Times χαρακτηρίστηκε ως μια αγνή, παραδοσιακή Maggie (Thatcher), που δημιουργεί συγκίνηση στα έδρανα. Η Daily Mail αναφέρθηκε στο όνομά της, με τον χαρακτηρισμό “το φάντασμα της Margaret Thatcher”, εξαιτίας όχι μόνο της συμπεριφοράς της, αλλά και του ντυσίματος της. Το royal blue σακάκι, το κολιέ με τις τεράστιες πέρλες, το κούρεμα και η “αλεξίσφαιρη” σιγουριά της θυμίζουν κάτι από τη Σιδηρά Κυρία. Ο David Maddox, από τη Daily Express έγραψε: “Φορώντας τις πέρλες της, τσάκιζε αγέρωχη την αντιπολίτευση. Η Theresa May είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει, για τους ανθρώπους που εδώ και 26 χρόνια περίμεναν μια νέα πολιτικό, όμοια με τη Thatcher.” 

    may

    Με πιο έντονο τρόπο εκφράστηκε ο John Rentoul, δημοσιογράφος της Independent. Συγκρίνοντας τη May με τον αντίπαλό της και αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Cordyn, ο Rentoul παραδέχεται πως η νέα Πρωθυπουργός είναι ένα είδος “κοινοβουλευτικού viagra”, αφού ο Cordyn υστερούσε σε σημαντικό βαθμό. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις συζητήσεις αυτές, καλώς ή κακώς, το ζήτημα δεν είναι να πάρεις απαντήσεις στα ερωτήματα σου. Το θέμα είναι να δείξεις τη δύναμή σου. Και ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί αυτό. Οι ερωτήσεις του ήταν πεζές, χωρίς κάποια στρατηγική και ενώ θα μπορούσε να επιτεθεί στη May δεν το έκανε.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα υπόλοιπα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι Βρετανοί, αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη γίνονται μάρτυρες της αναγέννησης μιας σημαντικής πολιτικής μορφής. Η Theresa May δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της, δείχνοντας τη δύναμή της. Συνεπώς, δικαίως όλα τα μέσα κάνουν λόγο για τη νέα Margaret Thatcher.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-pioneros-michalis-sallas-afini-tin-trapeza-pireos-se-asfales-limani/62786

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/afto-ine-neo-ds-tis-trapezas-pireos/62680

     



    ΣΧΟΛΙΑ