ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση Πλεύρη με Πιαντεντόσι στη Μάλτα: Στο επίκεντρο η μείωση των παράνομων αφίξεων και τα κέντρα επιστροφών
Το θρίλερ με την Intralot και η αλήθεια για τα κέρδη του 2026, ποιες εταιρείες θα κατέβουν στον διαγωνισμό για τη σίτιση, η επιτυχία της Νίκης, οι νέες business του Λιάκου, τι έλεγε η Κίμπι στον Αργυρό στο FaceTime, και 2 quiz για τον ξυπόλυτο που φλερτάρει τη διάσημη και την κοινή πρόσκληση σε πάρτι με black tie
«Άπαξ και μπεις παράνομα στη χώρα, δε θα νομιμοποιηθείς ποτέ», είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό, το άσυλο και τα κυκλώματα σε πρωϊνή εκπομπή του ΟPEN.
Όπως είπε ο Υπουργός «τα κυκλώματα προσαρμόζονται ανάλογα με την πολιτική που ακολουθείται».
Ο υπουργός μίλησε για τα τρία μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αναφορικά με τους μετανάστες που τους έχει απορριφθεί το άσυλο.
Αρχικά όπως λέει, πλέον, είναι αυτοτελές ποινικό αδίκημα αν σου απορριφθεί το άσυλο και παραμείνεις στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι ο μετανάστης απευθείας από τις δομές θα πηγαίνει στο αυτόφωρο, θα δικάζεται και θα μπαίνει φυλακή, εκτός αν συνεργαστεί και επιλέξει να επιστρέψει πίσω στη χώρα του.
Ακόμη, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, πλέον καταργείται κάθε νομιμοποίηση μεταναστών. «Αυτοί μου έμπαιναν και έλεγαν θα μπω παράνομα και μετά από κάποια χρόνια θα νομιμοποιηθώ δεν ισχύει».
Και τρίτον, ο υπουργός είπε για τους μετανάστες που δεν τους εγκρίνεται το άσυλο ότι θα έχουν «βραχιολάκι» και θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Αρκετά καλή η συνάντηση Γουίτκοφ και Κούσνερ με τον Πούτιν, θα ήθελε να τερματίσει τον πόλεμο
- Άροσις: Διψήφια ανάπτυξη αλλά επιστροφή σε ζημιές για την επένδυση Ν. Καραμούζη στα όσπρια
- ΑΚΤΩΡ: Σε εξαγορές και επενδύσεις θα διατεθούν τα κεφάλαια από το ομόλογο έως 140 εκατ. ευρώ – Το πλάνο του ομίλου
- Πώς απαντάει ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα – Το άτυπο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο