• Πολιτική

    Ταραντίλης για κορονοϊό: Κάθε Παρασκευή απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις

    • NewsRoom

    Χρήστος Ταραντίλης


    Η πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη.

    Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο τα νέα μου καθήκοντα, ανέφερε ο κ. Ταραντίλης ξεκινώντας την ενημέρωση.

    Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

    «Θα ήθελα, τώρα στην αρχή, να μοιραστώ μαζί σας τις απόψεις μου για τον τρόπο που βλέπω τα νέα μου καθήκοντα. Έτσι θα γνωρίζετε και εσείς τι μπορείτε να περιμένετε από εμένα κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Χωρίς μεγάλα λόγια, που άλλωστε όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι τα απεχθάνομαι.

    Αν και η θέση αυτή είναι συνυφασμένη με την πολιτική επικοινωνία, την αντιλαμβάνομαι και ως θεσμική αρμοδιότητα, βαθιά πολιτική. Και αυτό γιατί η επικοινωνία των κυβερνητικών αποφάσεων και θέσεων οφείλει να εγγυάται την έγκυρη, διαφανή και επίκαιρη πληροφόρηση των πολιτών. Πρόκειται για συνταγματικό καθήκον.

    Το καθήκον, βέβαια, αυτό διεκπεραιώνεται με την αρωγή και τη συμμετοχή του δημοσιογραφικού κόσμου. Οι δημοσιογράφοι έχετε χαρακτηριστεί από τη Δικαιοσύνη ως οι φρουροί της δημοκρατικής νομιμότητας. Σέβομαι και τιμώ το καθήκον που έχετε απέναντι στο λειτούργημά σας.

    Θα προσπαθήσω, στο μέτρο του δυνατού, να είμαι διαθέσιμος απέναντί σας για τις ανάγκες και της δικής σας έγκυρης, διαφανούς και επίκαιρης δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Αντιλαμβάνομαι ότι η εκπλήρωση των καθηκόντων μου στην πληροφόρηση των πολιτών — καθώς τέμνεται με τα δικά σας καθήκοντα — απαιτεί μια συνεργασία θεμελιωμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να αντεπεξέλθω σε αυτή την ανάγκη».

    Για τον κορονοϊό, σημείωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα είναι καλύτερη από τις αρχές Νοεμβρίου και καλύτερη από άλλες χώρες.

    Οι αποφάσεις λαμβάνονται βήμα-βήμα, τόνισε και πρόσθεσε ότι κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει επιτροπή των επιστημόνων και μετά θα γίνεται η ανακοίνωση των κυβερνητικών αποφάσεων από τον Νίκο Χαρδαλιά.

    Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και οργανώνουμε την επίθεση με το εμβόλιο, είπε και συμπλήρωσε ότι ο εμβολιασμός προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό.

    Μάλιστα, τόνισε ότι μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 44.620 πολίτες. Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης και πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο άλλων χωρών. Κι όλα αυτά, όπως είπε, βάσει των δόσεων που φτάνουν στην χώρα.

    Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι η χώρα έχει συμφωνήσει να λάβει 24 εκατ. δόσεις του εμβολίου, που μπορούν να καλύψουν μέχρι και 15 εκατ. πολίτες.

    Εμμέσως επιβεβαίωσε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, ωστόσο είπε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής θητείας στα 18.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Πιερρακάκης: Εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

    Έρχεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας – Πότε μπορεί να είναι μειωμένη



    ΣΧΟΛΙΑ