• newsletter

    Τα πρακτικά διαψεύδουν τη… διάψευση: Ομολογία για την υποκλοπή του διαλόγου Thomsen-Velculescu

    Θανάσης Παπαχριστόπουλος


    «Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο του Τόμσεν με την κυρία Βελκουλέσκου;».

    Η φράση αυτή του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου χθες στη Βουλή προκάλεσε σάλο, και δικαίως, αφού είναι μία πρόταση που πολύ δύσκολα μπορεί να παρερμηνευθεί: ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε ευθέως (και μάλιστα επικρότησε), μάλλον χωρίς να το θέλει, πως για τη διαρροή των διαλόγων μεταξύ ανώτατων στελεχών του ΔΝΤ στο WikiLeaks, η οποία εξέθεσε διεθνώς τη χώρα μας, ευθύνεται η ίδια η κυβέρνηση!

    Όλοι το υποψιαζόμασταν, βέβαια, αφού από την αρχή δεν υπήρχε άλλος «ύποπτος» για τη διαρροή, ωστόσο επισήμως η κυβέρνηση επιμένει πως δεν έχει καμία ανάμιξη στην υποκλοπή. Η αναφορά του Θανάση Παπαχριστόπουλου απλώς επιβεβαιώνει τις υποψίες μας.

    Κι ας προσπαθεί ο ίδιος ο βουλευτής των ΑΝΕΛ να ανασκευάσει, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατο η υποκλοπή να έχει γίνει από την ΕΥΠ: τα ίδια τα πρακτικά της Βουλής τον διαψεύδουν. Δείτε τι κατεγράφη στα πρακτικά της Βουλής στο επίμαχο σημείο:

    «Ακούω συνέχεια μια φιλολογία από το πρωί με το βράδυ, για τα εξτρά μέτρα που πράγματι ζητάει επίμονα το Δ.Ν.Τ. και ο κ. Σόιμπλε. Έχει σε όλους τους τόνους πει αυτή η κυβέρνηση ότι εμείς αυτό το πράγμα δεν το δεχόμαστε. Και ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί, όλοι οι βουλευτές και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει. Και όμως, ακούω καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. μια σπέκουλα συνέχεια. Είναι άλλο πράγμα, κάτι που το έχουμε, όσοι διαβάσουν με προσοχή την τρίτη συμφωνία, μνημόνιο θέλετε, μνημόνιο.

    Στη σ. 116 έχουμε ήδη δεσμευτεί για αυτά που ζητάνε. Είναι απορίας άξιο γιατί το κάνουν. Δηλαδή, πρέπει να έρθει ο Πίτέλα, ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών, να πει είναι κατάντια και ντροπή, θέλετε να διαλύσετε μια χώρα;

    Στην ίδια στιγμή τα τρία σε ένα, εγώ έτσι τα λέω, λυπάμαι που τα λέω, ταυτόσημες απόψεις και στο «Ποτάμι» και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην Ν.Δ. Δεν φταίω εγώ για αυτό. Τρία σε ένα λύσσα, απίστευτη λύσσα. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο του Τόμσεν με την κυρία Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια και με δόντια αυτή τη στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πώς θα τον έκαιγε αλλιώς;

    Πιστεύω ότι αυτό το ασφαλιστικό, εγώ δεν θέλω να αναφερθώ σε νούμερα γιατί είναι κουραστικά και μόνο ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης σε σχέση με το προηγούμενο νόμο και μιλάω για τους χαμηλόμισθους, από 30, 40% έχουν φτάσει στο 80%, το 90% και το 120%. Είναι χειροπιαστή απόδειξη ότι είναι αναδιανεμητικό αυτό το σύστημα». 

    Η αποκάλυψη αυτή του Θ. Παπαχριστόπουλου έρχεται βέβαια στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο, τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το Eurogroup της 9ης Μαΐου και θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης με τους δανειστές, το οποίο όμως τινάζει στον αέρα η παραδοχή πως πράγματι η υποκλοπή της συνομιλίας της Delia Velculescu με τον Poul Thomsen ήταν ελληνικής εμπνεύσεως.

    Αξιοσημείωτο είναι δε πως από την κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αντίδραση, ούτε υποστήριξης του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ούτε και καταδίκης της δήλωσής του, ενδεικτικό της αμηχανίας που προκάλεσε η αποκάλυψη αυτή στο Μαξίμου…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Νέο ΣΟΚ για την ελληνική οικονομία: Τώρα δεν μας θέλουν ούτε οι Βούλγαροι ούτε οι Ούγγροι



    ΣΧΟΛΙΑ