• Πολιτική

    Τα πρακτικά από την επιτροπή Ελλάδας-ΠΓΔΜ για τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία ζητά η ΝΔ

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Τα πρακτικά από την πρώτη συνεδρίαση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ ζητά να της κατατεθούν η Νέα Δημοκρατία.

    Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα και Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, οι βουλευτές της ΝΔ και αρμόδιοι τομεάρχες Παιδείας , Νίκη Κεραμέως και Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκου ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της συνάντησης, που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2018.

    Οι βουλευτές της ΝΔ, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-ΠΓΔΜ και την απόφαση για την διαγραφή ορισμένων αναφορών που περιλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή ποιες είναι οι αναφορές αυτές και για ποιους λόγους αποφασίστηκε η διαγραφή τους. Ζητούν επίσης να κατατεθούν στη Βουλή:

    Α) Τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-ΠΓΔΜ της 2ας Νοεμβρίου 2018.

    Β) Τα πρακτικά κάθε άλλης προπαρασκευαστικής συνάντησης, της ΜΔΕΕ ή άλλου οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η «διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών».



    ΣΧΟΛΙΑ