• Πολιτική

    Τα παραλειπόμενα της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο: Πηγαδάκια, πειράγματα και… γκρίνιες


    Με μία λιτή δεξίωση, που σε τίποτα δε θύμιζε τα μεγαλεία (και τις σπατάλες, βεβαίως) άλλων εποχών, εορτάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Προεδρικό Μέγαρο η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, μία δεξίωση πάντως που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, καθώς επί προεδρίας Παπούλια είχε σταματήσει λόγω της οικονομικής κρίσης.

    proedriko2

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι προσκλήσεις που εστάλησαν για τη δεξίωση ήταν μονές, και έτσι οι προσκεκλημένοι δεν μπορούσαν να συνοδεύονται από τους/τις συντρόφους τους – μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ρώτησε τους παριστάμενους πολιτικούς αρχηγούς αν θα ήθελαν αυτό να αλλάξει από του χρόνου, λαμβάνοντας αρνητικές απαντήσεις. Συνολικά, η δεξίωση κόστισε περί τα 5.000 ευρώ.

    proedriko3

    Οι διάλογοι που διαμείφθηκαν στη δεξίωση είχαν σίγουρα ενδιαφέρον. Τα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν ήταν πολλά – σε ένα από αυτά, μάλιστα, συνυπήρχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει αστειευόμενος ότι ο κ. Βαρεμένος πρέπει να φύγει από το πηγαδάκι για να μην τον… πάρουν μαζί τους στη ΝΔ.

    proedriko4

    Ο πρωθυπουργός εθεάθη επίσης σε πηγαδάκι με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπου και πάλι αστειευόμενος σχολίασε, απευθυνόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο: «Να φύγουμε, μη λένε ότι παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη…».

    Σε ένα άλλο ενδιαφέρον στιγμιότυπο της βραδιάς, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δεξίωση του 2008, όταν είχε προσέλθει μαζί με την Καντίτσα Σάνκο, μία μετανάστρια από τη Σιέρα Λεόνε, στην πρώτη του εμφάνιση στο Προεδρικό Μέγαρο ως πρόεδρος του Συνασπισμού. Τότε, όπως αποκάλυψε, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος νόμιζε πως η Σάνκο ήταν… η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, και τον ρωτούσε «πώς περνάτε στο σπίτι, με τα πεθερικά;»…

    proedriko5

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (που σημειωτέον δεν είχε καμία επαφή με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, μετά το πολυσυζητημένο σχόλιο του τελευταίου στο Twitter για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της) θυμήθηκε την πρώτη φορά που παρέστη σε δεξίωση για τη γιορτή της Δημοκρατίας, σε ηλικία 17 ετών, στο πλευρό του πατέρα της, του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

    proedriko6

    Από τη δεξίωση δεν έλειψαν βέβαια και οι γκρίνιες. «Γιατί είναι αυτός εδώ; Δεν είναι εκλεγμένος αρχηγός», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. Επίσης, σε ένα πηγαδάκι μεταξύ πολιτικών αρχηγών υπήρξε ζωηρός διάλογος για τον βαθμό δυσκολίας των εξετάσεων για την ιθαγένεια των αλλοδαπών, με τους Σταύρο Θεοδωράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνούν πως κάποιες ερωτήσεις είναι αδικαιολόγητα δύσκολες.

    proedriko7

    Όσο  για τις λαμπερές παρουσίες της βραδιάς, ξεχώρισαν με τις στυλιστικές επιλογές τους η πάντα κομψή βουλευτίνα της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, με κρουαζέ φόρεμα, η υπουργός Τουρισμού με μαύρο φόρεμα, αλλά και η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, με εντυπωσιακή κίτρινη τουαλέτα.

    proedriko10 proedriko8 proedriko9

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/trifon-alexiadis-fori-enfia-ke-genethlia-xekinise-pio-krisimi-evdomada-tis-karieras-tou/63481



    ΣΧΟΛΙΑ