• Πολιτική

    Τα νέα εκλογικά σενάρια και ο Στυλιανίδης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Αλίκη Χατζή

    Από συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Χρήστο Στυλιανίδη


    Μια καθαρά προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

    Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός που έγινε στον πρόσφατο ανασχηματισμό και η επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη ήταν ένα λάθος και πως η επιλογή Στυλιανίδη διορθώνει την εικόνα της κυβέρνησης.

    Κι ενώ από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν απευθύνουν κριτική στο πρόσωπο του πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου, και απλά αναγνωρίζουν μια προσπάθεια εντυπωσιασμού από τον πρωθυπουργό μετά την αποτυχημένη προσπάθεια με τον Βαγγέλη Αποστολάκη, στο εσωτερικό της ΝΔ η γκρίνια… περισσεύει!

    Όχι για τις ικανότητες του Χρήστου Στυλιανίδη, αλλά γιατί επιλέχθηκε αυτός («υπήκοος άλλης χώρας») αντί κάποιου στελέχους της ΝΔ. Κάποιοι, μάλιστα, στην αγωνία τους να διατηρήσουν «ζωντανό» το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ή ενός νέου, «ριζικού»  πια ανασχηματισμού, έφτιαξαν και «στόρι», βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος εμπλεκόταν σε όλες τις αναλύσεις αναφορικά με την εκλογική μάχη του 2023 για την Προεδρία της Κύπρου.

    «Είναι δυνατόν να έχει εγκαταλείψει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για να κάνει πολιτική καριέρα στην Ελλάδα;», αναρωτιούνται. «Και αν εξακολουθεί να φιλοδοξεί να γίνει Πρόεδρος της Κύπρου, μέχρι πότε θα παραμείνει υπουργός στην Ελλάδα;»….

    Διαβάστε επίσης

    Είναι επίσημο: Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας – Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς
    Παρέμβαση-ασπίδα στις αυξήσεις στο ρεύμα – Θα την ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
    Ο νέος εφιάλτης του Χρήστου Σταϊκούρα



    ΣΧΟΛΙΑ