• Πολιτική

    Πρώτος τη τάξει υπουργός ο Πάνος Σκουρλέτης. Εκβιασμός Καμμένου – Ιερώνυμου για τον Φίλη (upd)

    • Contributor
    Πάνος Σκουρλέτης

    Πάνος Σκουρλέτης


    Τις τελευταίες πινελιές βάζει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός, καθώς απομένουν κάποια αγκάθια πριν από την επίσημη ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ατή την ώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η μεγάλη εκκρεμότητα είναι αυτή την ώρα ο υπουργός Παιδείας, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον κ. Φίλη αναφορικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με την Εκκλησία. Από ό,τι φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας θα υποκύψει στον εκβιασμό Καμμένου – Ιερώνυμου για την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας. 

    Στην περίπτωση που προκύψει θέμα, τη θέση του κ. Φίλη θα αναλάβει ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου. Η μεγάλη μετακίνηση είναι αυτή του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος πηγαίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος προκειμένου να αναλάβει το πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Εσωτερικών. Ο κ. Κουρουμπλής μετακινείται στο Ναυτιλίας, παίρνοντας μαζί και τις αρμοδιότητες των μεταφορών. Κάποιες πληροφορίες έφερναν τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα να πηγαίνει στην Κατεχάκη και να αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι πριν από λίγο, ο κ. Βίτσας έλεγε στους συνομιλητές του ότι δεν είχε καμία ενημέρωση.

    Ο κ. Σταθάκης αποχωρεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και αναλαμβάνει το νεοσυσταθέν αυτόνομο υπουργείο Ενέργειας με βασικό στόχο την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως της ΔΕΗ. Από το υπουργείο Εργασίας αποχωρεί ο κ. Κατρούγκαλος και στη θέση του πηγαίνει η Θεανώ Φωτίου. Ο Νίκος Παππάς αναλαμβάνει το νέο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, έχοντας στις αρμοδιότητές του και τα ζητήματα των τηλεοπτικών αδειών. Από την κυβέρνηση αποχωρούν ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Θόδωρος Δρίτσας και ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος εσχάτως είναι παραγκωνισμένος.Πάντως, δύσκολα ο κ. Τσίπρας θα αδειάσει τελείως τον κ. Φλαμπουράρη.

    Αμετακίνητοι θεωρούνται οι Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Χουλιαράκης. Όπως φαίνεται υπουργός Ανάπτυξης θα αναλάβει το ο καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου με υφυπουργούς τον Στέργιο Πιτσιώλα και τον Αλέξη Χαρίτση. Υπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Σταύρος Κοντονής και στη θέση του μπαίνει ο Γιώργος Βασιλειάδης.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μεταβαίνει στο νεοσύστατο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ στο το Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης. Στα ερωτήματα του ανασχηματισμού είναι οι θέσεις των Χριστόφορο Βερναρδάκη, όπως επίσης και το επιτελείο του υπουργείου Υγείας, Ξανθός και Πολάκης. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα του Φ. Κουβέλη, των βουλευτών Φάμελλου, Σαντοριναίου, αλλά και του Δ. Τζανακόπουλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιος τρολάρει τον #anasximatismos; Οι πιο βιτριολικές ατάκες που κυκλοφορούν στο twitter

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανασχηματισμός: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και τα νέα πρόσωπα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη απόφαση! Δείτε τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής οι εισπρακτικές εταιρείες



    ΣΧΟΛΙΑ