• Πολιτική

    Στην τελετή παραλαβής των 6 πρώτων Rafale ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν τα μαχητικά

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στην τελετή παραλαβής των έξι πρώτων μαχητικών αεροσκαφών Rafale θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η τελετή παραλαβής των μαχητικών θα πραγματοποιηθεί στις 12:30, στις εγκαταστάσεις της 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

    Την ίδια ημέρα, μεταξύ 12:00 – 12:30, τα έξι υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξουν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

    Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα έξι από τα συνολικά 24 αεροσκάφη Rafale που θα προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία θα ξεκινήσουν την Τετάρτη το ταξίδι τους για τη χώρα μας από τη Γαλλία. Θα αναχωρήσουν το πρωί από την Ιστρ και θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

    Στη βάση μαζί με τον πρωθυπουργό, θα παραστούν και ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και οι αρχηγοί των κλάδων.

    Τα δύο Rafale που θα έρθουν την Τετάρτη στην Ελλάδα θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια.

    Αργότερα, στις 17:30, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε retweet το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας με τα νέα υπερσύγχρονα μαχητικά, με τη λεζάντα «Έρχονται» και τις σημαίες Ελλάδας και Γαλλίας.

    Διαβάστε επίσης

    Στην Τανάγρα την Τετάρτη τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας

    Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα στηρίξει ισχυρή αντίδραση της ΕΕ σε τυχόν ρωσική εισβολή στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ