• Πολιτική

    Στην Λιβύη ο Νίκος Δένδιας για επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής

    • NewsRoom
    Νίκος Δένδιας: Τη λίστα επιλογών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία θα παρουσιάσει ο Ζ. Μπορέλ

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας


    Επίσκεψη στο Τομπρούκ της Λιβύης πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων και τακτικό συνομιλητή της Ελλάδας, Ακίλα Σάλεχ (Αguila Saleh).

    Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη εντάσσεται στις αδιάκοπες προσπάθειες της χώρας μας να συμβάλλει ενεργά στην κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Λιβύη, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου, μακριά από ξένες παρεμβάσεις που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και που αγνοούν παράλληλα τα συμφέροντα του λιβυκού λαού.

    Η συνεχιζόμενη εμπλοκή της Τουρκίας στην Λιβύη δημιουργεί ένταση στην περιοχή, με την γειτονική Αίγυπτο να προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που η Άγκυρα εντείνει τις πιέσεις της, τότε το Κάιρο θα εισβάλει στην Συρία.

    Η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη να αποτρέψει μια χώρα που στηρίζεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να αποκτήσει επιρροή στα σύνορα της, καθώς κάτι τέτοιο εκλαμβάνεται από το Κάιρο ως υπαρξιακή απειλή.



    ΣΧΟΛΙΑ