• Κοινωνία

    Στην εισαγγελέα διαφθοράς περνά η υπόθεση της προσωρινής αποφυλάκισης Φλώρου – Τι θα ψάξει η Ελένη Τουλουπάκη

    • NewsRoom

    Άρης Φλώρος


    Στην εισαγγελία διαφθοράς περνά πλέον η υπόθεση της προσωρινής αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου, ο οποίος παρουσιάζοντας έγγραφα τα οποία αποδεικνύονται πλαστά, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον νόμο Παρασκευόπουλου.

    Η έρευνα, η οποία μέχρι την περασμένη Παρασκευή διενεργούσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, μεταφέρεται πλέον υπό την Ελένη Τουλουπάκη. Η ανάθεση της έρευνας στην εισαγγελία Διαφθοράς έγινε με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά από την εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος!

    Η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

    Έτσι, η εισαγγελέας θα ερευνήσει τη σχέση που μπορεί να έχουν οι γιατροί της επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που αξιολόγησαν και πιστοποίησαν την αναπηρία του Άρη Φλώρου, άλλα πρόσωπα που τυχόν βρίσκονται πίσω από τις καταγγελλόμενες ως πλαστογραφημένες ιατρικές γνωματεύσεις καθώς και πρόσωπα που έχουν ρόλο στις φυλακές είτε ως κρατικοί υπάλληλοι είτε ως συνεργαζόμενοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρης Φλώρος: Η εξέταση ανήκει σε άλλο άτομο με σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σκεπτικό του βουλεύματος Φλώρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ.Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παριστάνει το Ρομπέν των Δασών – Με δικό τους νόμο αποφυλακίστηκε ο Φλώρος



    ΣΧΟΛΙΑ