• Πολιτική

    Στην Φραγκφούρτη σήμερα ο Μητσοτάκης – Συναντάται με την Λαγκάρντ

    • NewsRoom


    Στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει σήμερα στην Φραγκφούρτη, όπου στις 18:15 (ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθεί η νέα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, οι στόχοι που θέτει ο προϋπολογισμός του 2020, ο οποίος ψηφίζεται αύριο, καθώς και η προοπτική μείωσης από τον επόμενο χρόνο του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

    Η συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ κανονίστηκε, με αφορμή το δείπνο που οργανώνει η ΕΚΤ προς τιμήν του απερχόμενου μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Μπενουά Κερέ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος πολιτικός που έχει προσκληθεί στο δείπνο.

    Το κλίμα που αναμένεται να συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ιδιαίτερα θετικό αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ρωτήθηκε για την πορεία της Ελλάδας, δήλωσε ότι «είναι μεγάλη ιστορία για μένα προσωπικά, με άλλες ιδιότητες και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη όταν βλέπω την πρόοδο, την ανάκαμψη, όταν βλέπω τα αποτελέσματα. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα».



    ΣΧΟΛΙΑ